Partizan i Olimpija u finalu NLB lige

Radiosarajevo.ba
Partizan i Olimpija u finalu NLB lige

Košarkaši Partizana i Olimpije igrat će u finalu NLB lige. U prvom polufinalnom susretu košarkaši Partizana bili su bolji od Budućnosti, dok su košarkaši Olimpije eliminisali Krku.

Partizan bolji od Budućnosti

Košarkaši Partizana prvi su finalisti play-offa regionalne NLB lige. Beograđani su u prvom polufinalnom meču završnog turnira u Ljubljani u izjednačenoj utakmici savladali Budućnost sa 62:58.

Partizan je tako osigurao svoje osmo finale i priliku da po peti put osvoje titulu prvaka regionalne lige.

Ekipa iz Podgorice je prvu četvrtinu riješila u svoju korist sa 14:16, ali su Crno-beli preokrenuli i na odmor otišli sa prednošću od jednog koša (30:29). Budućnost je dominirala u trećoj dionici i u potpunosti nadigrala aktuelne prvake, te su u posljednju četvrtinu otišli sa prednošću od 37:45. Ipak, igrači Partizana su konsolidovali redove i na kraju slavili 62:58.

Najefikasniji u redovima Partizana bili su Jerrells i Katić sa po 13, te Gist sa 12 poena. Budućnost su predvodili Simonović sa 14 i Dragičević sa 11 poena.

Olimpija eliminisala Krku

Košarkaši Olimpije slavili su sa 67:57 ekipu Krke i tako izborili finale NLB lige.

Olimpija je do sada igrala samo jednom u finalu, u prvoj sezoni NLB lige i tada su postali prvaci savladavši Krku sa 73:59.

Domaći su na kraju prve četvrtine imali prednost od tri poena (14:11), a do odlaska na odmor ekipa iz Novog Mestas smanjila je na na dva poena zaostatka (30:28). U nastavku susreta Olimpija pravi devet poena razlike (52:43), a prednost su zadržali i u posljednjoj četvrtini i na kraju izborili svoje drugo finale.

Olimpiji je ovo prvo finale nakon prve sezone regionalne lige kada su i postali prvaci savladavši Krku sa 73:59.

Zmajčeke je predvodio Ožbolt sa 19 poena, dok je Jagodinik ubacio 11 poena uz deset skokova. Najbolji u redovima Krke bio je Dragić sa 13 poena.

Finale je na rasporedu u četvrtak u 20.45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije