Partizan gostuje u Moskvi, Tau u Barceloni

Radiosarajevo.ba
Partizan gostuje u Moskvi, Tau u Barceloni

Košarkaši TAU Ceramice u utorak, u okviru prve četvrtfinalne utakmice Eurolige, gostuju kod Barcelone.

Težak zadatak očekuje ekipu našeg Mirze Teletovića. Četvrtfinalna serija igra se na tri pobede, a drugi meč je na programu u četvrtak, također u Barceloni.
Eventualna četvrta utakmica košarkaši TAU-a igrali bi na svom parketu 2. aprila.

Beogradski partizan gostuje u Moskvi kod CSKA. Crno-beli će 31. marta dočekati ruski tim u Beogradu. Eventulna četvrta utakmica bi se igrala 2. aprila, takođe u Areni, a ukoliko bude potrebe, peti meč 7. aprila u Moskvi.

"U svoje momke imam ogromno poverenje, verujem da će, kao što su to činili mnogo puta do sada, odigrati najbolje što mogu. Svima treba da bude jasno da smo do sada napravili ogroman uspjeh, ali da nije realno da se kvalifikujemo na finall four. To nikako ne znači da ćemo se predati, jer ovaj tim je nekoliko puta pokazao da može da pobijedi i jače rivale", kaže trener Partizana Duško Vujošević, piše Blic.

"Kada pogledamo njihov finansijski i igrački kapacitet jasno je da CSKA spada među tri najkvalitetnija tima u Evropi. Naša prethodna dva susreta povećala su stepen mobilizacije u ruskoj ekipi. Imam ogromno povjerenje u ove momke i znam da će oni dati sve od sebe kako bismo se ravnopravno suprotstavili evropskom prvaku", rekao je trener Partizana za dnevni list Danas.

Panathinaikos će u prve dvije utakmice ugostiti ekipu Montepaschija, za koju nastupa amerikanac sa bh. pasošem Henry Domercant.

Drugi grčki predstavnik, Olympiacos će ugostiti Real iz Madrida.

Pobednici četvrfinala plasiraće se na završni turnir Evrolige, koji se igra u Berlinu.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije