Pariz 2024 | Njemačka preko Grčke do svog prvog polufinala OI u historiji

1
Radiosarajevo.ba
Pariz 2024 | Njemačka preko Grčke do svog prvog polufinala OI u historiji
Foto: FIBA / Njemačka - Grčka

Aktuelni svjetski košarkaški prvaci Nijemci po prvi put u historiji plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara, pobijedivši Grčku sa 76:63 u prvom četvrtfinalnom dvoboju odigranom u pariškoj Areni Bercy.

Grci su furiozno ušli u utakmicu, nakon šest minuta igre vodili s 18:6 i završili prvu četvrtinu sa deset koševa prednosti (21:11). No, uslijedilo je "buđenje" momčadi Gordieja Herberta, koja je prošle godine bez poraza osvojila naslov svjetskog prvaka, a s nove tri pobjede na olimpijskom turniru došla do četvrtfinala.

Njemačka je do poluvremena uspjela dostići grčku prednost (36:36), a potom na krilima odlične odbrane te raspoloženih Franza Wagnera i Dennisa Schroedera potpuno nadigrala protivnika u drugom poluvremenu.

Novi slučaj nasilja u BiH: Četiri osobe napale maloljetnika

Novi slučaj nasilja u BiH: Četiri osobe napale maloljetnika

Franz Wagner je sa 18 koševa bio najbolji strijelac Njemačke. Dennis Schroeder je uz 13 poena imao i sedam asistencija. Johannes Thiemann je spojio 10 koševa i šest skokova, dok je Isaac Bonga ubacio devet poena i imao šest skokova.

Grke je s 22 koša predvodio Giannis Antetokunmpo. Thomas Walkup je ubacio 12 poena, dok je Kostas Papanikolaou imao 10 koševa i devet skokova.

Njemačka u polufinalu čeka pobjednika dvoboja Kanade i Francuske (18 sati).

Od 14:30 sati će za polufinale igrati Srbija – Australija, a u posljednjoj utakmici dana će se sastati Brazil – SAD (21:00).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije