Ovo je možda posljednja fotografija Kobeja Bryanta

Radiosarajevo.ba
Ovo je možda posljednja fotografija Kobeja Bryanta
Foto: CNN / Brady i Kobe

Kada je Brady Smigiel, 13-godišnjak, napravio mutni selfie sa svojim idolom Kobejem Bryantom ove subote u Mamba Sports akademiji, nije ni mogao zamisliti da će načiniti vjerovatno posljednju fotografiju NBA legende u javnosti.

Samo dan kasnije, Bryant, njegova kćerka Gianna i još 7 ljudi tragično će stradati u helikopterskoj nesreći u Calabasasu (Kalifornija).

Vanessa Bryant se konačno oglasila: Ja svoj život ne mogu zamisliti bez Kobea i Gianne

Brady, koji je igrao za Team Edge u Mamba kupu prošlog vikenda zajedno s bratom blizancem Beauem, cijeli dan je govorio "idemo vidjeti Kobeja prije igre", otkrila je njegova majka Dionne Reich Smigiel za CNN.

"Obojica su opsjednuti košarkom i ogromni fanovi Kobeja. Brady je cijeli taj dan pisao u našoj 'obiteljskoj' grupi o Kobeju. Kada smo u Newport Beachu, Brady me tjerao da prođem pored kapije doma Kobeja Bryanta u nadi da će ga vidjeti", rekla je ona. 

U subotu, Kobe je bio u Mamba Akademiji gdje je trenirao Giannin tim, Lady Mambas, koji se također takmičio u Mamba Kupu. Nakon Giannine prve utakmice, koju je njen tim izugbio rezultatom 46-29 od ekipe Cyfair Nikecoop, Brady je prišao Kobeju i upitao za selfie.

"Kobe je bio jako ljut jer su izgubili i nije bio raspoložen za fotografiju, ali se pozdravio s njim", rekla je Smigiel.

Gianna je imala utakmice u podne i u 14 sati, i subotu i nedjelju. CNN podsjeća da su u helikopterskoj nesreći stradale i Giannine saigračice, djevojčice Alyssa Altobelli i Payton Chester.

Brady je dobio još jednu šansu da Kobeja upita za selifie nakon druge utakmice Lady Mambi, koje su ovaj put pobijedile. Uspio je, ali je slika bila prilično mutna. 

"Kobe mu je rekao 'bez brige, napravit ćemo bolju fotku sutra'", rekla je Bradyjeva majka.

Nažalost, do toga nikad neće doći...

"Kobe je bio veličina u našoj maloj zajednici Newbury Park. Svi smo potreseni, moji dječaci ne znaju kako da se nose s ovim. Ustali smo se u nedjelju i čuli da se srušio helikopet u Calabasasu", ispričala je ona i dodala: "Rekla sam obitelji 'helikopter se srušio istovremeno kad je Kobe trebao stići u Camarillo, molite se da nisu on i Gigi. Nažalost, sat vremena kasnije smo saznali da jeste bio on...pretužno..."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije