Otac se odrekao Enesa Kantera jer turski košarkaš podržava Fethullaha Gülena

Radiosarajevo.ba
Otac se odrekao Enesa Kantera jer turski košarkaš podržava Fethullaha Gülena
/ Twitter profil Enesa Kantera
Jedan od najboljih turskih košarkaša Enes Kanter je veliki poštovalac Fethullaha Gülena kojeg turske vlasti optužuju da stoji iza nedavnog pokušaja državnog udara u ovoj zemlji.

Na Twitter profilu košarkaša Oklahoma City Thundera nalaze se brojne fotografije i izjave Fethullaha Gülena kao i poruke koje Kanter iznosi protiv turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Ovakvi stavovi NBA košarkaša natjerali su Mehmeta Kantera, Enesovog oca, da objavi otvoreno pismo u kome se odriče sina zbog politike.

"Upozorio sam Enesa, ali on nije prestao da objavljuje poruke protiv našeg predsjednika i turskog naroda. Porodica Kanter ne podržava njegove uvredljive riječi. Zbog toga ga se odričemo. Želimo da našem predsjedniku i turskom narodu kažemo da nam je žao što imamo takvog sina", navodi se u pismu Mehmeta Kantera.

Enes Kanter je igrao za Tursku na Eurobasketu 2011. u Litvaniji, a izostavljanje iz tima prošlogodišnji Europski šampionat shvatio je kao odmazdu za podršku Fethullaha Gülenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije