Otac Jusufa Nurkića za Radiosarajevo.ba: Najvažnije je sada da Juka bude dobro

Radiosarajevo.ba
Otac Jusufa Nurkića za Radiosarajevo.ba: Najvažnije je sada da Juka bude dobro
PrtScr / Hariz i Jusuf Nurkić

Nakon dramatične sportske povrede najboljeg bh. košarkaša i centra Portlanda Jusufa Nurkića u utakmici protiv Brooklyn Netsa, cijeli događaj se s posobenom zebnjom prati u njegovim rodnim Živinicama i porodičnom domu Nurkića. Naravno, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Piše: Faruk Vele

Podsjetimo, div iz Živinica je prilikom doskoka slomio lijevu nogu, a prije ove stravične povrede, naš reprezentativac je odigrao maestralnu utakmicu.

Podrška stiže iz cijelog svijeta.

Otac Hariz posebno emotivno sve doživljava. Ali Hariz je jak, kao i naš Juka. Telefoni, kaže nam otac, ne prestaju da zvone.

"Šta ću, do Boga je. Da je od čovjeka, ja bih čovjeka tražio. Od Boga je, a ne mogu se ljutiti na Boga. Šta ću, tako je, kako je, dio sudbine. Čovjek mora nosit teret svoj", govori nam Hariz.

Nije uspio razgovarati sa Jusufom. Kaže da je njegov sin najvjerovatnije u operacionoj sali, a i telefon mu je nedostupan.

"Za nekoliko sati ću pokušat da stupim u kontakt s njim", veli nam Hariz.

Nadalje, ističe da je najvažnije da u ovom trenutku Jusuf bude dobro.

"Važno je da bude dobro i da sve bude kako Bog zapovijeda. Hoće li moći nastaviti, to je najmanje važno. Bitno je da ostane stabilan i razuman. Ostalo ćemo vidjeti u hodu ", kaže Hariz Nurkić, otac našeg velikog košarkaša i divnog čovjeka.

Kažemo da Juka već dugo pruža odlične partije. Nije se štedio, vidjelo se.

"Takvi smo mi Bosanci. Nisam se ni ja štedio kada se trebalo boriti za ovu zemlju. Ali neka smo, ne bih se mijenjao", poručuje Hariz.

Vodeći američki stručnjak optimista u pogledu povrede Nurkića: On će se vratiti

Već smo pisali kako je na zvaničnoj stranici NBA lige objavljeno da je naš NBA as iz redova Portlanda Jusuf Nurkić imao otvoreni lom potkoljeničnog dijela, te da je slomio obje kosti, tibiu i fibulu. Poznata težina povrede Jusufa Nurkića: Oglasili se i iz NBA "Nema tačne informacije kada će se vratiti igranju.

 Sve o povredi Jusufa Nurkića možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije