Orlando šokirao Cavalierse (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Orlando šokirao Cavalierse (VIDEO)

LeBron James i društvo su upisali prvi poraz u ovogodišnjem doigravanju. Izgubili su u prvoj utakmici finala Istočne konferencije od Orlanda rezultatom 106:107. Iako je MVP regularnog dijela bio nezaustavljiv s 49 poena, Orlando se nije preplašio moćnih Cavsa, već je uzvratio udarac za iznenađujuću i vrlo važnu pobjedu na otvaranju serije.

"Niko nije rekao da će biti lagano", kazao je poslije utakmice Delonte West, koji je promašio tricu kojom bi pet sekundi prije kraja doveo svoj tim u vodstvo. "Ovaj poraz zaista boli."

Howardov skok u napadu i silovita završnica na samome početku utakmice potrgali su semafor iznad table Clevelandovog koša, a zajedno s njim na konstrukciju srušili i kameru koja je sve snimala.

Budući da tehničko osoblje u Quicken Loans Areni nije uspjelo osposobiti 24-sekundni mjerač vremena, isti takav na suprotnoj tabli je ugašen, pa se prvo poluvrijeme utakmice nastavilo s dva prijenosna semafora postavljena uz rub igrališta. U drugom dijelu je semafor osposobljen za nastavak rada.

Pauza je trajala osam minuta.

Cavsi su odlično otvorili utakmicu. Već su nakon prve četvrtine imali +14, a nakon što je Mo Williams zabio tricu sa zvukom sirene s vlastite polovice za kraj poluvremena, činilo se da će Orlando biti samo još jedna žrtva moćnih prvaka Istoka. Nije bilo tako.

Orlando se probudio u drugom poluvremenu, u kojem je odličnu ulogu odigrao Rashard Lewis, koji je ubacio 17 poena u posljednje 24 minute utakmice uz šut 7/8. Kroz čitavu utakmicu je Orlando sjajno gađao iz igre (55%), untaoč činjenici da je Cleveland jedna od najboljih obrambenih timova lige. "Kada dopustimo ovakav postotak šuta protivniku, onda ne zavrijeđujemo pobjedu", rekao je James.

"Ovo je velika pobjeda za nas. Borili smo se do posljednje minute i na kraju nam se isplatilo, jer smo došli do pozitivnog rezultata", rekao je Howard, koji je susret završio na 30 poena i 13 skokova. Uz njega i Lewisa, dobar je bio Hedo Turkoglu, koji je uz 15 poena imao i 14 asistencija. Sjajan nastup Jamesa na drugoj strani ozbiljnije je pratio tek Williams sa 17 koševa.

Cavsi su već u prvoj utakmici finala Istoka pronašli protivnika koji im se znao suprostaviti. Nakon osam uzastopnih pobjeda, sigurno da je za Jamesa i njegove suigrače ovaj poraz vrlo uznemirujuć, pa ostaje vidjeti mogu li prvaci Istoka pokazati koliko vrijede u nastavku serije. Priliku će imati u petak, još jednom na svom terenu, prije nego se serija preseli na dvije utakmice u Orlando.

http://www.youtube.com/watch?v=mWtW2UEB44s


kosarka.hr/sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije