Orlando predvođen Howardom slavio u Phoenixu

Radiosarajevo.ba
Orlando predvođen Howardom slavio u Phoenixu

Noćas su na NBA parketima odigrane šest utakmice od koji svakako treba izdvojiti derbi u kojem je su Magicsi ostvarili pobjedu na gostovanju kod Sunsa. Pored njih pobjede u gostima su upisali Oklahoma City kod Clevelanda (95:75) Charlotte kod Toronta (90:95), Indiana kod New Yorka (106:93), dok su domaće pobjede upisali ekipe Bostona nad ekipom Milwaukee, odnosno Golden State protiv Minesote sa 100:77. 

Košarkaši Orlando Magica ostvarili su prvu pobjedu u posljednjih devet sezona protiv ekipe Phoenix Sunsa. Rezultat je glasio 111:88. Pobjedi je doprinijela odlična partija Dwight Howarda koji je upisao 26 poena i 15 skokova. Brandon Bass upisao je 17, a poen manje Gilbert Arenas.

Treba reći i to da je u ovom duelu izostalo učešće povrijeđenog playmakera Sunsa Steva Nasha, a umjesto njega nastupio je Aaron Brooks koji je upisao 19 poena i deset asistencija.

 

U pobjedi sa 88 ostvarenih poena, dobrom igrom u odbrani Celticsi su Muckse ostavili na samo 56 postignutih poena. Najbolji kod Celticsa bili su Allen sa 17, Pierce sa 14, te Krstić sa 11 poena, dok je u poraženoj ekipi dvocifren broj poena (10) upisao samo Barron.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije