Orlando poveo 2-1 protiv Cavsa

Radiosarajevo.ba
Orlando poveo 2-1 protiv Cavsa

LeBron James nije mogao sam: ubacio je 41 koš, podijelio 9 asistencija i uhvatio 7 skokova, no nije bilo ni približno dovoljno za trijumf Cavsa na Floridi.

Orlando je predvođen Dwightom Howardom (24 koša, 9 skokova) te Raferom Alstonom (18) poveo 2-1.

Košarkaši Orlanda vratili su se u pravu formu u najbolje vrijeme. Nakon blijedih izdanja protiv Celticsa Orlando je u sve tri utakmice protiv Cavsa pokazao da je trenutno u boljoj formi od njihovih protivnika.

U sve tri utakmice - slična slika. Cleveland je kod kuće vodio (16 i 23 razlike), da bi se u drugom dijelu potpuno raspao (u drugoj utakmici ih je spasio Jamesov šut sekundu prije kraja).

Kada je serija otišla u Amway Arenu, Cavsi su se držali u egalu - samo do poluvremena. A onda slijedi postepeni raspad sistema koji završava LeBronovim forsiranjem šuta (11/28, trice 1/8) jer nitko drugi nije ni približno raspoložen za igru.

Na kraju je ovogodišnji MVP ubacio 41 koš uz 9 asistencija i 7 skokova, no dojam je ostao gorak - Cavsi su u svakoj od tri utakmice u drugom dijelu svedeni na Jamesa i nikoga više.

Jedan od iskusnijih - Mo Williams, opet je bio katastrofalan, šut 5/16, trice 3/10, dovoljno za tek 15 poena. Šut iz igre Cavsa tek 37 posto.

Nije ni Orlando briljirao (trice 6/17) ali je imao raspoređenu produkciju, osim Dwighta Howarda (24 poena, 9 skokova), Rashard Lewis je ubacio 15, Rafer Alston 18 a Mickael Pietrus 16 s klupe, što je kompenziralo za katastrofalnu šutersku noć Hede Turkoglua (13 poena, 1/11 iz igre, 10 skokova, 7 asistencija).

Četvrta utakmica na rasporedu je u utorak, a uoči susreta postavlja se pitanje: može li se Cleveland probuditi iz krize?

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije