Orlando izbacio prvake

Radiosarajevo.ba
Orlando izbacio prvake

Prvaci NBA lige iz prošle sezone neće na ruke staviti prstenje prvaka. Orlando je eliminirao Boston iz daljnjeg doigravanja, plasiravši se ujedno u finale Istočne konferencije.

Sedma utakmica u seriji završena je “breakom” gostujućeg Orlanda koji je u TD Banknorth Gardenu slavio pobjedu 101:82, došavši do četvrte i ključne pobjede u polufinalnoj seriji Istoka. Za ulazak u veliko finale NBA lige Orlando će igrati protiv Cavaliersa, omjerom najbolje momčadi lige iz osnovnog dijela, a prva je utakmica u srijedu u Clevelandu.

Imao je Boston 3:2 prednost u ovoj seriji i prvi puta u povijesti kluba koji je 17 puta bio prvak NBA lige, to nisu znali “oploditi”.

Samo uvodnu prednost koja je trajala 36 sekundi imao je domaćin, sve ostalo vodilo je k uvjerljivoj pobjedi Magica. Hedo Turkoglu s 25 koševa, pet skokova i 12 asistencija, te Dwight Howard s 12 poena, 16 uhvaćenih lopti i pet blokiranih šuteva predvodili su Orlando u njihovom magičnom trenutku. Još su trojica košarkaša gostujuće momčadi ubacila dvoznamenkast broj poena (Lewis 19, Pietrus 17, Alston 15) u večeri u kojoj je postotak šuta pobjedničke momčadi iznosio uvjerljivih 51 posto.

Podbacili su Bostonovi košarkaši, pogotovo njihove uzdanice. Paul Pierce (16) iz igre je pogodio tek 4 od 13 lopti, Rajon Rondo (10p, 10a) imao je šut 4/10, a cijela momčad tek nešto više od 39 posto. Premalo u ključnoj utakmici serije da bi se uspijelo svladati moćne goste.

Tek je Ray Allen pokazao nešto više s 23 poena, no bio je usamljen u svom trudu.Lanjski sudionici velikog finala NBA lige plasirali su se u konferencijsko finale Zapada svladavši u sedmoj utakmici polufinalne serije momčad Houston Rocketsa 89:70.

Lakersi teško protiv Rocketsa

Los Angeles Lakersi igrat će u finalu Zapadne konferencije protiv Denver Nuggetsa nakon što su s ukupnih 4:3 bili bolji od teksaške momčadi.

Do posljednje pobjede u seriji domaćin je došao prilično lako, sigurnijim ulaskom u utakmicu građenom na preciznom šutu i jakoj obrani kojom su dozvolili samo 12 poena gostima u uvodnoj i 19 u drugoj četvrtini utakmice. Na poluvremenu je već bilo dvadeset poena prednosti za Kobea Bryanta i društvo, a rezultat je “ušminkan” i na +30 u posljednjem periodu utakmice, što su Rocketsi uspjeli tek smanjiti u trajanju slavlja domaćina.

Prvo ime utakmice bio je španjolski centar Lakersa Pau Gasol s 21 postignutim košem i 18 uhvaćenih lopti, 14 poena uz šest skokova dodao je Andrew Bynum. Aaron Brooks s 13 poena je predvodio poraženi sastav (bez McGradyja i Minga) kod kojeg je izostao očekivani učinak Artesta, Scole, Battiera...

NBA doigravanje, polufinale:

Zapadna konferencija:

Los Angeles Lakers - Houston Rockets 89:70 (Gasol 21p, 18s, Bynum 14p, 6s / Brooks 13p)

LA Lakersi prošli u konferencijsko finale nakon 4:3 u seriji

Istočna konferencija:

Boston Celtics - Orlando Magic 82:101 (Allen 23p / Turkoglu 24p, 5s, 12a, Howard 12p, 16s, 5bl)

Orlando prošao u konferencijsko finale nakon 4:3 u seriji

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije