Instagram / Kobe i Gianna neće imati komemoraciju 24. februara, već "proslavu života"

08. 02. 2020. u 08:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 301

Oproštaj i sahrana od Kobeja Bryanta, njegove kćerke Gianne i još sedmoro nastradalih u padu helikoptera 26. januara održat će se 24. februara u Los Angelesu u 10 sati.

Kako prenosi CNN, pozivajući se na izvore bliske Bryantovoj porodici, neće biti klasične komemoracije, već takozvana "proslava života", koja će se održati u Staples centru, dvorani Lakersa, a to je potvrdila i Vanessa Bryant, supruga poginulog košarkaša.

Navijači širom Amerike su nakon helikopterske nesreće počeli dolaziti ispred legendarne dvorane kako bi odali počast svom idolu. Dresovi Bryanta, poruke i svijeće već danima stoje ispred Staples centera.

Datum oproštaja je simboličan, jer je Bryant tokom većeg dijela karijere nosio dres s brojem 24, a njegova 13-godišnja kćerka broj dva u ekipi Osnovne škole, gdje je trenirala košarku.

U SAD-u se nerijetko dešava da ljudi umjesto sahrane izaberu da održe proslavu života. Bitna razlika između sahrane i proslave života je što je u drugom slučaju atmosfera vedrija, i više se gleda na pozitivne aspekte života preminulih osoba i njihovim duhovitim situacijama.

Također, proslava života se ne održava u crkvi poput komemoracije ili sahrane, već u kući ili nekom specijalnom mjestu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA