Održana promocija knjige legendarnog Phila Jacksona pod nazivom "Sveti obruči"

0
Radiosarajevo.ba
Održana promocija knjige legendarnog Phila Jacksona pod nazivom "Sveti obruči"
Olimpijski komitet BiH, Facebook / Prezentacija knjige u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH

Danas je u okviru Tehničkog kursa za trenere u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine održana promocija knjige “Sveti obruči” legendarnog košarkaškog trenera Phila Jacksona.

Radi se o bosanskohercegovačkom izdanju prevoda jedne od najboljih knjiga iz oblasti filozofije treninga koja nas uči o motivaciji, timskom radu i izvrsnosti, te ukazuje na činjenicu da je biti igrač teško samo po sebi, ali voditi ostale igrače je umjetnost koja zahtjeva energiju, harizmu, stručnost i znanje iznad svega.

Olimpijski komitet BiH, kao organizacija koja uči je odlučio da ovu izvrsnu knjigu učini dostupnom bosanskohercegovačkoj olimpijskoj zajednici na B/H/S jeziku kako bi bosanskohercegovački treneri mogli da uče i unaprijede svoje vještine.  

Objavljena imena: Tri Šveđanina optužena zbog ubistva i pokušaja ubistva u Sarajevu

Objavljena imena: Tri Šveđanina optužena zbog ubistva i pokušaja ubistva u Sarajevu

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić je izjavio da se radi o izvrsnom izdanju koje ima višestruke vrijednosti: “Knjiga “Sveti obruči” ne predstavlja samo štivo sa “sretnim završetkom” ili knjigu u kojoj su date jasne upute trenerima što treba da rade. Ova knjiga također ne predstavlja ni priču o tome kako je jedan čovjek trenirao najbolje sportaše na svijetu i osvojio sve što je bilo moguće osvojiti u jednom sportu. Ova knjiga predstavlja životnu filozofiju koju će svaki trener razumjeti na svoj način i kreirati svoj put, kreirati svoju prepoznatljivost i svoju životnu filozofiju koja će ga voditi do trenerskog i životnog uspjeha.”

Prezentacija knjige u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH - undefined

Olimpijski komitet BiH, Facebook: Prezentacija knjige u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH

Promotori knjige su bili prof.dr Izet Rađo, potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH i prof.dr Zoran Milošević.

U osvrtu na djelo “Sveti obruči” prof. dr Izet Rađo je između ostalog istakao krucijalnu važnost ostvarenja vizije i sna kao suštine ostvarenja putem duhovnog pristupa potpunog prisustva u svakom trenutku, a ne samo kada stvari idu onako kako bismo željeli. Biti prisutan u svakom trenutku, odnosno biti svjestan je sjeme razumijevanja. Kako počinjemo da primjećujemo sebe i druge, onakvim kakvi jesmo, bez rasuđivanja, saosjećanje teče prirodno – a ono je neophodni temelj za pronalaženje srednjeg puta između krajnosti u kojim je Phil Jackson kao trener pretočio viziju i snove u stvarnost, postavši jedan od najboljih i najtrofejnijih trenera svih vremena.

Prezentacija knjige u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH - undefined

Olimpijski komitet BiH, Facebook: Prezentacija knjige u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH

Prof. dr Zoran Milošević je u svom izlaganju naglasio da je ključ uspjeha ekipa koje je Phil Jackson vodio u motivaciji svakog igrača ponoaosob, te da suština pobjede leži u snazi tima, a ne pojedinca. Također je istakao da svaki igrač u timu ima važnu ulogu, bez obzira na individualne sposobnosti i mogućnosti, koje ujedinjene kreiraju pobjedničku energiju i duh.

Promocija knjige je održana u okviru dvodnevnog Tehničkog kursa za trenere iz oblasti kondicione pripreme koji je Olimpijski komitet BiH organizovao za mlade trenere iz 20 različitih sportova i iz cijele Bosne i Hercegovine sa ciljem razmjene znanja, iskustava i ideja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije