Nurkić zamalo do double-double učinka: Sjajno blokirao bivšeg Teletovićevog kolegu

Radiosarajevo.ba
Nurkić zamalo do double-double učinka: Sjajno blokirao bivšeg Teletovićevog kolegu
Na parketima najjače svjetske košarkaške lige sinoć je odigrano pet susreta, u okviru kojih je nastupala i ekipa Denver Nuggetsa, u čijim redovima se nalazi i bh. reprezentativac Jusuf Nurkić.

Već četvrtu utakmicu Nuggetsi nisu imali sreće, te su stigli do još jednog poraza, ukupno sedmog ovosezonskog, a poraženi su na gostovanju kod ekipe Portland Trail Blazersa rezultatom 105:112. Iako su imali čak četvoricu igrača s dvocifrenim brojem poena, jednostavno nisu mogli protiv Damiana Lillarda i društva, koji su ovog puta bili prejaki za ekipu iz Denvera. 

Jusuf Nurkić je, pojedinačno gledano, ponovo upisao solidan učinak u ovom porazu Nuggetsa, te je za nešto manje od 19 minuta provedenih na terenu postigao osam poena. Popularni Juka na ovu statistiku dodao je i sjajnih devet skokova, od čega četiri u fazi napada, te ga je vrlo malo dijelilo od double-double učinka u ovoj utakmici.

No, i pored poraza svog tima Jusuf je uspio ponovo zablistati, baš kao i u prethodna tri susreta, te je upisao još jednu sjajnu blokadu koja je obilježila sinoćnju utakmicu u Portlandu. Naime, na samom početku susreta Mason Plumlee, bivši saigrač Mirze Teletovića iz Brooklyn Netsa pokušao je u jednom prodoru postići poene za svoj tim.

Nenadmašiv pod obručima, tu se našao Jusuf Nurkić koji je sjajnom blokadom spriječio Plumleeja u tom naumu, a kako je izgledala blokada o kojoj, od jutros, pričaju u NBA krugovima pogledajte u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije