Nurkić večeras lovi treći uzastopni double-double

Radiosarajevo.ba
Nurkić večeras lovi treći uzastopni double-double
Denver Nuggetsi će u noći sa srijede na četvrtak igrati protiv Utah Jazza u reprizi utakmice koja je odigrana u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Ekipa iz Colorada "pomela" je Jazzere u nedjelju, a najzaslužniji za taj rezultat bio je upravo reprezentativac Bosne i Hercegovine. Mnogo su se Nuggetsi ranijih sezona mučili s centrima ekipe iz Salt Lake Cityja, prije svega s Rudyjem Gobertom.

Francuz kojeg je na draftu izabrao upravo Denver u potpunosti je zaustavljen u susretu odigranom u nedjelju. Osim što je zatvorio reket, Nurkić je bio odličan i ofanzivno pa je susret završio sa 16 postignutih poena, a tom učinku dodao je i 11 skokova za double-double.

"Agresivnost Nuggetsa isplatila se ovoj ekipi u nedjelju, najviše zahvaljujući Jusufu Nurkiću. Ne samo da je bio odličan u reketu ofanzivno, nego je u potpunosti neutralizirao Goberta u većem dijelu utakmice. Uvukao ga je u probleme s ličnim greškama, što je primoralo Jazzere da igraju s Jeffom Witheyem. Gobert se probudio u jednom dijelu drugog poluvremena, ali je prednost Denvera već bila nedostižna. Ukoliko centri Nuggetsa večeras primjene istu taktiku i opet neutraliziraju Goberta, imat će velike šanse za pobjedu", pišu mediji iz prijestolnice Colorada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije