Nurkić ponovo dvocifren u novom porazu Portlanda

0
Radiosarajevo.ba
Nurkić ponovo dvocifren u novom porazu Portlanda
Foto: EPA-EFE / Jusuf Nurkić

U ranijem terminu odigrane su tri utakmice NBA lige, a nastup je upisao i naš Jusuf Nurkić. Bh. centar pružio je solidnu partiju u porazu Portland Trail Blazersa na gostovanju kod Chicago Bullsa rezultatom 130:116.

U ranoj fazi utakmice Portland je odigrao jednu sjajnu akciju. Počeo ju je Nurkić, lopta je kružila i ponovo došla do bh. centra koji se odvažio na šut za tri poena i pogodio. Prva četvrtina pripala je Trail Blazersima sa šest poena prednosti (29:35).

Bullsi su u drugoj dionici došli do preokreta i dvocifrene prednosti, no na odmor su otišli sa +8 (73:65). U trećom periodu prednost Bullsa je rasla, a išla je do 19 poena, piše Scsport.

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

U jednom trenutku Portland se počeo vraćati i došao je na osam poena zaostatka, ali to je bilo sve i do kraja domaći su sigurno čuvali vodstvo.

Nurkić je pružio solidnu partiju, a za 26 minuta ubacio je 11 poena, uz četiri skoka i asistenciju. U redovima Portlanda McCollum je ubacio 29 poena te zabilježio pet skokova i četiri asistencije, tako da je bio prvo ime susreta. Chicago su do pobjede vodili Vučević sa 24 poena i 14 skokova, te DeRozan sa 23 poena, deset asistencija i četiri skoka.

Ranije su završena dva susreta. Los Angeles Clippersi su u gostima pobijedili Charlotte Hornetse sa 115:90. Najbolji u pobjedničkom timu bili su Jackson i Boston Jr. s po 19 poena, dok je Marcus Morris dodao 16, a Luke Kennard 14. Kod Charlotte Ball je utakmicu završio s 23 koša i deset asistencija, a Bridges je ubacio 18 poena.

U drugoj NBA utakmici, koja je završila ranije, Atlanta Hawksi su kod kuće svladali LA Lakerse rezultatom 129:121. Do pobjede ih je vodio Young s 36 poena i 12 asistencija, a Colins je zabilježio 20 koševa i 11 asistencija. U redovima Lakersa najbolji je bio Monk s 33 poena i deset skokova, dok je Davis postigao 27 poena.

NBA, rezultati:

Atlanta – LA Lakers 129:121

Chartlotte – LA Clippers 90:115

Chicago – Portland 130:116

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije