Nurkić oduševio fanove Phoenix Sunsa: Upisao double-double u debitantskoj utakmici

0
Radiosarajevo.ba
Nurkić oduševio fanove Phoenix Sunsa: Upisao double-double u debitantskoj utakmici
Foto: Twitter / Jusuf Nurkić za Phoenix Sunse

Nova sezona NBA lige otvorena je okršajem između aktualnih prvaka Denver Nuggetsa i Los Angeles Lakersa, u kojem su domaćini slavili sa 119:107.

Briljirao je a ko drugi nego Nikola Jokić, koji je nastavio tamo gdje je stao prošle sezone. S triple-double učinkom od 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija, te po jednom blokadom i ukradenom loptom, Jokić je predvodio svoju momčad u kojoj su granicu od 20 poena prebacili još Murray i Caldwell-Pope.

Na strani poraženih ostao je LeBron James, čiji je učinak od 21 poena, osam skokova i pet asistencija bio preskroman da bi Lakersi u završnici zaprijetili Denveru.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Sa 106 triple-doublea u karijeri, Jokić se na vječnoj ljestvici sada potpuno približio upravo LeBronu koji ih, kao i Jason Kidd, ima 107. Prije početka utakmice, on i suigrači tradicionalno su primili šampionske prstene za prošlosezonski naslov.

U drugoj utakmici početka sezone, Jusuf Nurkić je upisao debi za Phoenix Sunse, a predstavio se u najboljem svjetlu svojim navijačima. Sunsi su na gostovanju kod Golden State Warriorsa slavili rezultatom 104:108.

"Bosanska zvijer" odmah je pokazala da će biti pravo pojačanje za ekipu iz Arizone, jer je na startu NBA sezone je upisao double-double učinak - 14 poena i 14 skokova, kojima je pridodao tri asistencije.

Što se same utakmice tiče, košarkaši Phoenixa su pobijedili teže nego što je to trebalo biti poslije prvog poluvremena. Na odmor su otišli sa 15 poena razlike, ali užasna treća četvrtina koju su izgubili 40:19 od Warriorsa, zamalo ih je koštala.

Međutim, pribranost u posljednjoj dionici donijela je prvu ovosezonsku pobjedu za Sunse.

Pored sjajnog Nurkića, odličnu utakmicu su odigrale i prve dvije zvijezde - Devin Booker, koji je upisao 32 poena i 8 asistencija , te Kevin Durant sa 18 poena i 10 skokova.

Kod Warriorsa najistaknutiji je bio Steph Curry sa 27 poena, dok je Klay Thompson ubacio 15 koševa. 

Inače, ovu utakmicu je propustilo najveće ovosezonsko pojačanje Phoenixa Bradley Beal zbog povrede leđa, te je sigurno da će s njim biti još dominantniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije