Nurkić i Teletović pišu historiju: BiH prvi put ima dva predstavnika u doigravanju

Radiosarajevo.ba
Nurkić i Teletović pišu historiju: BiH prvi put ima dva predstavnika u doigravanju
Doigravanje u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta samo što nije počelo, a bh. predstavnici u NBA-u već su se uspjeli upisati u historiju ovog takmičenja.

Naime, Mirza Teletović i Jusuf Nurkić zajedno sa svojim timovima uspjeli su se plasirati u završnicu NBA lige, te time učinili da BiH prvi put u historiji ima dva predstavnika u doigravanju najprestižnijeg košarkaškog takmičenja.

Teletović, koji nastupa za Milwaukee Buckse poprilično lagano je uspio stići do prolaska u prvi krug doigravanja, gdje bi se Bucksima, prema trenutnom omjeru, trebali suprotstaviti Toronto Raptorsi. Ekipa ovog bh. košarkaša ostvarila je 41 pobjedu, naspram 39 poraza ove sezone, što je bilo dovoljno za šesto mjesto na tabeli, a s nizom od tri pobjede u posljednja tri meča "zabetonirali" su svoje mjesto u doigravanju.

S druge strane, Nurkić koji je nakon više od polovine sezone stigao u Portland Trail Blazerse uspio je napraviti pravu senzaciju u Zapadnoj konferenciji. Ovaj tim se praktično preporodio od dolaska popularnog Juke, te su zaigrali mnogo bolju košarku na kraju sezone, što ih je dovelo do borbe za doigravanje.

Najzad, pravi poklon im je sinoć donio briljantni Russell Westbrook, koji je u posljednjim sekundama potopio Denver Nuggetse, direktnog protivnika Portlanda, čime je Nurkića i društvo doveo do doigravanja.

Ostaje samo da još fanovi kluba iz RipCityja pričekaju oporavak Jusufa Nurkića, koji bi nakon frakture fibule trebao spreman dočekati doigravanje.

Sve to donosi prave poslastice za ljubitelje košarke u BiH, koji će ove godine prvi put u historiji imati priliku da gledaju dvojicu bh. reprezentativaca u doigravanju za titulu prvaka NBA lige.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije