Nuggetsi u finalu Zapada (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Nuggetsi u finalu Zapada (VIDEO)

Denver Nuggetsi su ušli u finale Zapadne konferencije prvi puta nakon 1985. godine. U petoj utakmici serije protiv Mavsa slavili su uvjerljivih 124:110, ponajviše zahvaljujući sjajnim nastupima Chaunceya Billupsa (28p) i Carmela Anthonyja (30p).

"Ovo je nagrada za trud koji smo uložili od samog početka sezone", rekao je Anthony, koji je u pet utakmica s Dallasom imao prosjek od 30 poena i 6.8 skokova. Na njega se nadovezao Billups, koji shvaća da je još mnogo posla pred njim i njegovom momčadi. "Još nije gotovo. Idemo prema još većim i boljim stvarima i nadam se da ćemo nastaviti biti ovako uspješni na tom putu."

Dallas je već u prvom poluvremenu dopustio Nuggetsima da ubace 69 poenam, a s takvom obranom teško je očekivati pozitivni rezultat. Iako su se nakon posljednje pobjede potajno nadali da mogu produžiti seriju, nisu na kraju bili previše razočarani ispadanjem. "Njima idu sve čestitke i želim im sreću u nastavku, jer su momčad koja zaista ima realne izglede otići do samog kraja", rekao je trener Dallasa Rick Carlisle.

Billups je u pobjedu uz 28 poena ugradio i sedam skokova te 12 asistencija, a uz njega i Anthonyja, dobre role su imali Nene (17p) i J.R. Smith, koji je ubacio 18 s klupe. Mavse je predvodio Dirk Nowitzki s 32 poena i deset skokva. Prosječno je Nijemac u seriji, unatoč osobnim problemima koje je imao, ubacivao sjajnih 34.4 poena uz 11.2 skoka. Na kraju ni to nije bilo dovoljno Dallasu da pružaju osjetniji otpor u ovoj seriji.

Nuggetsi sada čekaju rasplet dvoboja između Houstona i Lakersa. Ukoliko prođu Rocketsi, Denver će u finalu konferencije imati prednost domaćeg terena, dok taj luksuz neće imati ako će igrati protiv momčadi Phila Jacksona.

http://www.youtube.com/watch?v=jbNkOVaZMW4&feature=player_embedded


rezultatii:

Zapadna konferencija:
Denver Nuggets - Dallas Mavericks 124:110 (4:1)

kosrakra.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije