Nuggetsi iznenadili Lakerse

Radiosarajevo.ba
Nuggetsi iznenadili Lakerse

Dobrom igrom u posljednjoj četvrtini i pobjedom 103:106, Denver Nuggetsi su seriju finala Zapadne konferencija protiv Lakersa izjednačili na 1-1. Carmelo Anthony je ubacio osam od svojih 34 poena u zadnjoj dionici, a Chauncey Billups je u istom razdoblju zabio 11, uključujući i tri od četiri bacanja u posljednjih 13 sekundi, čime je i donio pobjedu Denveru.

Carmelo Anthony je s 34 poena predvodio svoju momčad do izjednačujuće pobjede u seriji s Lakersima, tako da se ekipe sele u Denver pri rezultatu 1-1.

"Biti će ovo duga serija, prokomentirao je nakon utakmice George Karl", trener Nuggetsa. "Ovo je važna pobjeda za nas, kojom smo sami sebi potvrdili da imamo snažan duh, s kojim možemo otići daleko."

Lakersi su ovim porazom izgubili prednost domaćeg terena, ali Kobe Bryant, koji je ubacio 32 poena uz deset skokova, nije bio previše razočaran zbog poraza.

"Sada je red na nama do idemo njima u goste i pokušamo učiniti isto," rekao je Kobe. "Spremni smo pokazati da nismo bez razloga najbolja gostujuća momčad lige."

Lakersima je nakon jednog pogođenog bacanja Billupsa za 103:106 ostalo još nekoliko sekundi do kraja utakmice, a u tom razdoblju Derek Fisher je promašio težak šut za tricu iz desnog kuta.

"Nismo se trebali uopće dovoditi u situaciju u kojoj moramo tražiti takav šut da se izvučemo iz nevolja," branio se iskusni razigravač momčadi Phila Jacksona.

Uz Bryanta, za Lakerse je dobro odigrao Trevor Ariza, koji je zabio 20 poena (najviše u karijeri u doigravanju), dok je Pau Gasol imao 17 koševa i isto toliko skokova. Na drugoj strani na Anthonyjeva 34 poena, nadovezao se Chauncey Billups, koji je završio susret na 27.

Iako je serija tek u početku, jasno je da će borba ove dvije momčadi biti neizvjesna do samog kraja. Nuggetsi nakon ove pobjede imaju određenu mentalnu prednost, koja ništa ne znači ako je ne iskoriste na terenu. Sljedeće dvije se igraju u Denveru.

REZULTAT:
La Lakers - Denver 103:106 (1-1)

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije