Nuggetsi bolji od Mavericsa

Radiosarajevo.ba
Nuggetsi bolji od Mavericsa

Denver Nuggetsi nastavljaju s odličnom formom. Nakon nedavne pobjede na gostovanju u New Orleansu, Nuggetsi su ostvarili još jednu vrijednu pobjedu na strani, ovoga puta u Dallasu. Mavsi su bili oslabljeni neigranjem Josha Howarda i Jasona Kidda koji je propustio prvu utakmicu nakon sto odigranih zaredom nakon što je došao u Teksas prije nešto više od godinu dana.

Mavsi su imali imperativ pobjede s obzirom da su samo tri utakmice ispred Phoenixa u borbi za posljednje mjesto koje vodi u doigravanje, a iduća im je utakmica u Clevelandu gdje su gosti tokom cijele sezone ostvarili samo jednu pobjedu (Lakers). Carmelo Anthony je briljirao protiv ošamućenih Mavsa. Postigao je 43 poena uz 11 uhvaćenih lopti, a junakom pobjede postao je pobjedničkim polaganjem 12 sekundi prije kraja utakmice, te pogođenim dodatnih slobodnim bacanjem. Dirk Nowitzki imao je 26 koševa kod poraženog domaćina.

Charlotte Bobcatsi se više ne natječu s Chicagom za osmo mjesto na Istoku s obzirom da su Bullsi pretekli slabe Detroit Pistonse, a Bobcatsi su zadržali nadu za doigravanjem kvalitetnom pobjedom protiv ekipe u vrlo dobroj formi, Philadelphije. Slavili su na gostovanju 100:95 te su prekinuli vlastiti niz od dva poraza i pobjednički Sixersa od tri.

"Napravili smo odličan posao u prvom poluvremenu. Skakački i šuterski segmenti bili su sjajni i time smo se zadržali u utakmici. Ova pobjeda, protiv odlične ekipe, na gostovanju predstavlja veliki uspjeh za nas", zadovoljan pobjedom svog tima bio je Larry Brown.

Iako su igrači Charlotte uprskali vodstvo od 19 razlike, Raymond Felton (20p, 5as) je osam sekundi prije kraja polaganjem postavio konačan rezultat utakmice. Boris Diaw je bio najbolji igrač susreta s 24 koša i šest asistencija. Andre Igoudala je postigao 25 kod domaćina.

Kevin Garnett je ponovno propustio utakmicu svojih Boston Celticsa, ali to nije uzrokovalo poraz kod neugodne Atlante. Prvaci su slavili 99:93 na krilima Paula Piercea s 21 poenom i pet asistencija, i Rayom Allenom (22p). No, iznenađujuće dobro odigrao je Glen Davis s 19 koševa i 12 skokova čime je odlično zamijenio Garnetta. Hawksi su pokušali iskoristiti neigranje prve zvijezde Kelta integriranjem Gruzijca Pachulije u petorku, no to nije pomoglo jer je spomenuti Davis odigrao ključnu rolu kojom je negirao sve pokušaje domaćina pod obručima.

New York Knicksi su napokon prekinuli negativan niz od šest poraza. I to protiv odličnih Hornetsa koji su imali mnoštvo problema u napadu. Knicksi su pobjedili obranom, što je za njih vrlo neobično jer im je defenziva najgora u ligi. No, ovoga puta obrana je odigrala ključnu ulogu u pobjedi nad New Orleansom. Al Harrington je imao 23 poena i osam skokova, David Lee je ostvario još jedan double-double s 18 koševa i 11 uhvaćenih lopti. David West (29p, 7sk) i Chris Paul (22p, 10as) nisu bili dovoljni za trijumf Hornetsa.

Orlando (Lewis 19p) nije imao problema protiv Bucksa, dok su Cleveland i LA Lakersi pobjedama nastavili utrku za prvo mjesto u ligi.

rezultati:
Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 95:113
Dallas Mavericks - Denver Nuggets 101:103
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 111:98
New Jersey Nets - Los Angeles Lakers 95:103
Cleveland Cavaliers - Minnesota Timberwolves 107:85
New York Knicks - New Orleans Hornets 103:93
Toronto Raptors - Oklahoma City Thunder 112:96
Philadelphia 76ers - Charlotte Bobcats 95:100
Orlando Magic - Milwaukee Bucks 110:94

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije