Novi trijumf Sixersa nad Magicom

Radiosarajevo.ba
Novi trijumf Sixersa nad Magicom

Orlando i dalje ne prikazuje igre iz regularne sezone, i sada to već postaje itekako zabrinjavajuće za trenera Magica, Stana Van Gundya.
Sixersi, koji su izgubili šest od posljednjih sedam utakmica u posljednjih desetak dana prvog dijela sezone, ne prestaju se boriti protiv objektivno snažnijeg protivnika. Sastav Orlanda, pak, izgleda kao da ne znaju gdje se nalaze, za što igraju, koliki je značaj ovih utakmica.

Philadelphia je vodila već dio utakmice, najviše 72:57 u trećoj četvrtini, no tada su uz briljantnog Dwighta Howarda, počele ulaziti i trice što ih je na ulasku u posljednjih pet minuta susreta neočekivano dovelo u egal. Nakon što je Howard pogodio dva slobodna bacanja desetak sekundi prije kraja izjednačivši rezultat, loptu pod obruč Magica dobio je mladi Thaddeus Young koji na prvi pogled nije znao što napraviti s obzirom da mu je za vratom bio centar Magica i dvojica branića.

Plan je bio dodati slobodnom suigraču, no kad je vidio da to nije moguće okrenuo se pod košem s manjom fintom od table poentirao i doveo Sixerse u vodstvo 96:94, Rashard Lewis je zatim promašio tricu za pobjedu s više od polovine igrališta.

"Nadigrali su nas više od 30 minuta. Ofenzivno, izuzev Howarda nitko ništa nije napravio, mučili smo se i u obrani, izgubili smo ritam, momci teško vraćaju onaj pobjednički osjećaj koji nas je pratio većim dijelom sezone." - nije mogao objasniti lošu formu svog sastava trener Van Gundy.

S druge strane, Sixersi će u nedjelju ponovno u svojoj dvorani dobiti priliku da povedu s 3-1, što će im dati solidnu šansu da izbore prvu pobjedu u playoff seriji od 2001. godine kada su igrali veliko finale. Andre Igoudala nastavlja dominirati agresivnom igrom, ponovno je bio najefikasniji domaći igrač s 29 poena, 24 je dodao Miller koji je imao i devet skokova, te sedam asista. Dwight Howard jedini pruža igre koje se od njega očekuju u sastavu Orlanda, ponovno je oborio vlastiti playoff rekord s 36 koševa i 11 skokova. Hedo Turkoglu i Rashard Lewis, a pogtovo Rafer Alston ne igraju na razini, a ukoliko to ne počnu, Magic bi svoju čaroliju mogao završiti puno ranije nego što su mislili.

http://www.youtube.com/watch?v=EIGS6sqwurI&feature=player_embedded


Rocketsi smirili Roya, poveli 2-1

Usprkos tome što je Yao Ming postigao samo sedam poena, a Ron Artest devet, Houston je zahvaljujući sjajnoj obrani Artesta i Shanea Battiera na Brandonu Royu, došao do pobjede 86:83 i vodstva u seriji protiv Blazersa.

Sastav Rocketsa sve više nalikuje onom Detroita koji je ranije ovog desetljeća svojom timskom igrom sve impresionirao. Svaku utakmicu netko drugi se istakne, a tim zajedničkim snagama sprečava uzdanice protivničkih sastava, te anulira njihov učinak. Vjerojatno nema ekipe u NBA ligi koja ima u sastava dva podjednako kvalitetna obrambena igrača kao što su Battier i Artest koji su sposobno zaustaviti upravo svakoga. Roy je osjetio njihovu moć u ovom porazu Blazersa. Iako je postigao solidnih 19 koševa, za to je potrošio čak 18 lopti od kojih je samo šest realizirao, ostalo je došlo s linije slobodnih bacanja. Houston je vodio 17 razlike, prije nego su ponajviše Rudyu Fernandezu i njegovih pet trica, gosti iz Portlanda vratili se u susret. Najbliže su došli 24 sekunde prije kraja dvoboja kada su tricom LaMarcusa Alridgea došli na 80:77, no bolje do minus tri poena zaostatka nije se moglo.

Yao Ming drugu utakmicu zaredom nije blistao. Prošli susret postigao je samo devet poena, sada dva manje uslijed žestokog pritiska kojeg je izložen od strane protivničkih centara. Postaje sve jasnije kako će ovu seriju odlučiti periferni igrači.

Luis Scola je s 19 poena i devet skokova predvodio pobjednički sastav, 16 je pridodao Battier, a 11 Brooks, Fernandez je postigao 17 kod gostiju. Idući susret ovih dvaju ekipa je u nedjelju.

Cavsi na korak od konferencijskog polufinala

Cleveland je defanzivno demolirao Detroit Pistonse u njihovom Auburn Hillsu 79:68, te su s tri glatke pobjede na jedan mali korak udaljeni od preskakanja prve prepreke u ovosezonskom doigravanju.

Pistonsi su držali priključak tri i pol četvrtine, da bi tada LeBron James preuzeo stvari u svoje ruke i riješio utakmicu s 11 poena u posljednjoj četvrtini od ukupno 25. Dodao je i 11 skokova i devet asistencija. Trener Detroita, Michael Curry još je prije utakmice istaknuo kako Rasheed Wallace i Tayshaun Prince moraju igrati dobro da bi njihova ekipa imala šansu pobijediti, međutim obojica su bili loši.

Wallace je postigao samo pet poena, te je većinu dvoboja djelovao potpuno nezainteresirano, dok je Prince postigao sedam, a utakmicu je proveo u problemima s ozljedom leđa. Izvjesno je kako će ovog ljeta sastav Detroita krenuti u potpunu rekonstrukciju rostera.

Cavsi pak imaju prednost koju niti jedna tim u istoriji lige nije propustila. Vodstvo od 3-0 koje neće ispustiti iz ruku. Sezona za Pistonse mogla bi završiti već u nedjelju.

Joe Smith je bio sjajan kod Clevelanda s 19 poena i deset skokova nadoknadivši tako najgoru utakmicu sezone za Moa Williamsa koji je ubacio tek dva poena uz šut 1-11.

rezultati:

Istočna konferencija
Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 68:79 (0-3)
Philadelphia 76-ers – Orlando Magic 96:94 (2-1)

Zapadna konferencija
Houston – Portland 86:83 (2-1)

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije