Novi porazi za ekipe bh. košarkaša: Skroman učinak Nurkića i Teletovića

Radiosarajevo.ba
Novi porazi za ekipe bh. košarkaša: Skroman učinak Nurkića i Teletovića
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Najjača košarkaška liga svijeta u svom sinoćnjem izdanju ponudila je za ljubitelje sporta pod obručima čak 12 sjajnih utakmica u kojima su svi mogli uživati.

U toku večeri nastupila su i oba predstavnika bosanskohercegovačke košarke, te su obojica imali poprilično solidne nastupe u porazima svojih ekipa.

Prvi je svoj novi nastup u dresu Denver Nuggetsa upisao Jusuf Nurkić, koji je zbog povrede jednog od najboljih centara lige Nikole Jokića dobio mnogo više prilike za igru u utakmici protiv Memphis Grizzliesa. Ipak, njegov učinak bio je poprilično skroman, s obzirom na to da je na terenu proveo 18 minuta, a za to vrijeme je upisao tek četiri poena, uz tri skoka i tri asistencije.

Sve to, uz skroman učinak nosilaca igre Denvera, nije bilo ni blizu 119 poena Memphisa, zbog čega su u konačnici Nurkić i njegovi saigrači ostali na minus 20 poena zaostatka.

Mirza Teletović je, gledajući prema učinku, imao nešto bolju večer u 26. ovosezonskom porazu Milwaukee Bucksa. Utah Jazz je u ovom susretu Teletovićeve Buckse uspio nadvisiti sa 16 poena prednosti, a kapiten bh. košarkaške reprezentacije za osam minuta, koliko je proveo na terenu, uspio je postići šest poena i dva skoka. No, osim Jabari Parkera, u ovom susretu za Buckse nijedan igrač nije uspio ubaciti više od 15 poena, što je ponovo bilo nedovoljno za pariranje protivniku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije