Nova sjajna partija Nurkića, Portland poražen u posljednjim sekundama

Radiosarajevo.ba
Nova sjajna partija Nurkića, Portland poražen u posljednjim sekundama
Facebook / Jusuf Nurkić
Novu sjajnu partiju na NBA parketima odigrao je bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Jusuf Nurkić, u tijesnom porazu Portland Trail Blazersa protiv Los Angeles Clippersa.

Utakmica koja je ponudila mnogo uzbuđenja do samog kraja i pobjedonosne trojke, koju je u posljednjoj sekundi meča postigao Blake Griffin, bila je plodonosna i za, ove sezone, odličnog Nurkića.

Bh. košarkaš za 27 minuta, koliko je proveo na parketu, zamalo je upisao novi double-double učinak, za što su mu manjkala još dva skoka. Ukupno, Nurkić je na ovom susretu postigao 12 poena, uz osam skokova, te po jednu asistenciju i blokadu.

Najbolji pojedinac na ovom susretu bio je strijelac pobjedonosne trojke Blake Griffin, koji je Trail Blazerse "zatrpao" s 25 poena, uz osam skokova, pet asistencija i jednu blokadu, dok je na drugoj strani standardno dobru partiju odigrali Damien Lillard i CJ McCollum sa 25, odnosno 23 postignuta poena.

Ovo je ujedno i prvi poraz Nurkićevog tima, koji igra sjajno ove sezone, dok su Clippersi i u četvrtom meču ostali neporaženi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije