Noah kažnjen s 50.000 dolara zbog vrijeđanja

Radiosarajevo.ba
Noah kažnjen s 50.000 dolara zbog vrijeđanja


Košarkaš Chicago Bullsa Joakim Noah kažnjen je s 50.000 dolara od strane NBA lige zbog vrijeđanja navijača Miami Heata...

"Noah je kažnjen zbog korištenja pogrdnog i uvredljivog rječnika s klupe", stoji između ostalog u priopćenju NBA lige.

Noah je tokom prve četvrtine nedjeljne utakmice u Miamiju (poraz Bullsa 96-85) uvrijedio jednog navijača Heata pogrdnim izrazom za homoseksualce.

Situaciju su zabilježile televizijske kamere, a da je učinio pogrešku priznao je i sam košarkaš: "Ponijelo me, rekao sam mu nešto. Nisam imao namjere ikoga uvrijediti"

Sličan je to incident onome kojem je glavni akter bio Kobe Bryant, koji je tokom dvoboja protiv San Antonio Spursa sredinom travnja u Staples Centeru, iznerviran jednom njegovom odlukom, uvrijedio suca. Za spomenuti incident Bryant je kažnjen sa 100.000 dolara, dok je Noah ipak dobio upola manju kaznu.

"Kobeova kazna bila je takva zbog vrijeđanja službenika utakmice", objasnio je glasnogovornik NBA lige Mark Broussard.

Iznos kazne je 1.6% od Noahove godišnje plate koja za ovu sezonu iznosi 3.1 miliona dolara. Francuski krilni centar pristao je na potpisivanje produženja ugovora prošle godine do sezone 2015/16 koje bi mu trebalo donijeti zaradu od nekih 60 miliona dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije