Nikola Jokić po treći put proglašen za igrača sezone u NBA ligi

0
Radiosarajevo.ba
Nikola Jokić po treći put proglašen za igrača sezone u NBA ligi
Foto: X / Nikola Jokić

Centar Denver Nuggetsa, Nikola Jokić, dobitnik je Michael Jordan Trofeja kao Najkorisniji igrač NBA lige za sezonu 2023-24.

Jokić je treći put proglašen Najkorisnijim igračem NBA lige, nakon što je prethodno osvojio tu čast u sezonama 2020-21 i 2021-22.

Devetogodišnji košarkaš NBA lige iz Srbije deveti je igrač koji je osvojio tri ili više puta MVP nagradu, pridružujući se tako Kareemu Abdul-Jabbaru (šest), Michaelu Jordanu (pet), Billu Russellu (pet), Wiltu Chamberlainu (četiri), LeBronu Jamesu (četiri), Larryju Birdu (tri), Magicu Johnsonu (tri) i Mosesu Malonu (tri).

Italijanski mediji javljaju: Državljanin BiH izboden i ostavljen ispred bolnice u Rimu   

Italijanski mediji javljaju: Državljanin BiH izboden i ostavljen ispred bolnice u Rimu  

Oficijelna stranica NBA lige je objavila statistiku za redovni dio sezone 2023-24, u kojem je Jokić bio deseti u ligi po broju poena, četvrti po broju skokova i treći po broju asistencija po utakmici. Postao je drugi igrač u povijesti NBA lige koji je imao barem 2,000 poena, 900 skokova i 700 asistencija u jednoj sezoni, pridruživši se Oscaru Robertsonu (1961-62).

Jokić je završio drugi u NBA ligi i po broju double-double (68) i triple-double (25) utakmica. Šutirao je 58.3% iz igre, što je deseti najbolji postotak u ligi.

Tim Nikole Jokića, Denver Nuggetsi (57-25) su izjednačili rekord franšize po broju pobjeda u jednoj sezoni i podijelili prvo mjesto po broju pobjeda u Zapadnoj konferenciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije