Nihad Đedović potpisao za Virtus

Radiosarajevo.ba
Nihad Đedović potpisao za Virtus


Jučer je naš košarkaški reprezentativac Nihad Đedović potpisao dvogodišnji ugovor sa Euroligašem iz Rima. Radi se o klubu Virtus (bivša Lokomotiva), čiji je sportski direktor Bogdan Tanjević.

Dogovoreno da Đedović u Virtus dođe kao posuđeni igrač Barcelone.

"Presretan sam. Sve je ispalo kako treba i sada sam član Virutsa. Drago mi je što ću raditi sa Bošom Tanjevićem i što ću igrati Euroligi. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri", izjavio je Đedović nakon potpisa za SCsport.ba .

Osim Tanjevića, u Virtusu kao pomoćni trener radi i Draško Prodanović, svojevremeno šef stručnog štaba Bosne ASA BHT i selektor bh. reprezentacije, a šta o našem reprezentativcu misli njegov sadašnji trener Matteo Baniciolli:

"To je dječak od dvadeset godina, ali je već ima stečeno profesionalno iskustvo. On je također nosi dres reprezentacije BiH i odigrao je dobre kvalifikacije. To je svestran igrač koji može igrati tri uloge, odličan je šuter i vrlo dobar u odbrani".

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije