Nevjerovatna noć Nurkića: Predvodio Blazerse do trijumfa nad NBA prvacima

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatna noć Nurkića: Predvodio Blazerse do trijumfa nad NBA prvacima
Foto: NBA / Nurkić: Odlična partija u Portlandu

Bila je to jedna od najboljih partija Jusufa Nurkića otkako je kročio u NBA ligu. I to u fenomenalnoj utakmici, za istinske košarkaške sladokusce.

Vijest zaista zvuči sjajno – Trail Blazersi su nakon produžetka savladali aktuelne prvake u njihovoj Oracle Areni, 110:109, a igrač utakmice bio je upravo bh. centar!

Predstavljao je Nurkić nerješivu enigmu za Warriorse, briljirao na oba kraja parketa te za 35 minuta utrpao aktuelnim NBA šampionima 27 poena. Double-double učinak upotpunio je sa 12 skokova i 4 asistencije. Najbolji strijelac i skakač pobjedničke ekipe. Maestralan.

Sam susret je nosio dramu od prvih minuta. Nijedna ekipa se nije odlijepila na dvocifrennu razliku tokom cijelog meča. Ipak, Portland je imao priliku sve riješiti u regularnom dijelu, gosti su 50 sekundi do kraja imali pet poena prednosti (102:97).

Tada se ukazao Durant, vezao dva ubačaja, uključujući trojku za 102:102 i produžetak.

Dodatnih pet minuta donijelo je novi triler, a pobjednika odlučuje Damian Lillard tricom šest sekundi prije kraja, čime postavlja konačnih 110:109.

Upravo je Lillard (21 poen), kao i CJ McCollum (24), predstavljao podršku Nurkiću u građenju velike pobjede. Na drugoj strani fenomenalan je bio Durant sa triple-doublem (26 poena, 10 skokova, 11 poena), kao i revolveraški raspoloženi Steph Curry (29 poena). Ali, bilo je sve uzalud za Golden State.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije