Netsi promijenili vlasnika i prelaze u New York

Radiosarajevo.ba
Netsi promijenili vlasnika i prelaze u New York

Ruski tajkun Mihail Prohorov (44) postat će novi vlasnik košarkaškog NBA tima New Jersey Netsa, koja će u budućnosti biti preseljena u New York, tačnije u Brooklyn.

U srijedu je potpisano pismo namjere po kojem će Prohorov postati vlasnik 80 posto dionica Netsa, te 45 posto udjela u poslovno-stambenom kompleksu u Brooklynu u okviru kojega bi se nalazila i nova sportska dvorana.

Prohorova će to koštati nešto više od 200 miliona dolara, a posao bi trebao biti dovršen do kraja prvog kvartala sljedeće godine.

Dosadašnji vlasnik New Jersey Netsa Bruce Ratner će zahvaljujući novcu dobivenom od prodaje kluba moći nastaviti gradnju poslovno-stambenog kompleksa u Brooklynu.

Netsi su više od 30 godina bili smješteni u New Jerseyju, a sada će postati drugi njujorški klub, uz NY Knickse.

Mihail Prohorov je najbogatiji Rus, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na devet i pol milijardi dolara. Bivši je košarkaš (visok je 206 cm), a bio je vlasnik najveće tvornice na svijetu za proizvodnju nikla. Sada je vlasnik investicijske kuće Onexim.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije