NBA: Poznata dva putnika za doigravanje, Lakersi prošli nakon drame u produžetku

0
Radiosarajevo.ba
NBA: Poznata dva putnika za doigravanje, Lakersi prošli nakon drame u produžetku
Foto: EPA - EFE / LeBron James

Atlanta Hawksi i Los Angeles Lakersi su prošli u NBA doigravanje nakon što su pobijedili Miami Heat i Minnesota Timberwolvese. 

U prvoj utakmici noći, Atlanta Hawksi su pobijedili Miami Heat rezultatom 116-105. Najbolji u ekipi Hawksa bio je Trae Young s 25 poena, osam skokova i sedam asistencija

Veliku ulogu odigrala je klupa Hawksa. Aktivna su bila samo četiri igrača, ali su zajedno postigli 53 poena. Heat je imao 37 poena rezervista, ali je čak 33 došlo od Kylea Lowryja, koji je bio i najbolji strijelac ekipe s Floride. 

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

U drugom susretu noći, došlo je do prave drame. Los Angeles Lakersi su gubili cijeli meč, da bi na kraju okrenuli situaciju u svoju korist. Dennis Schroder je na jednu sekundu do kraja postigao trojku i utakmica je trebala biti gotova. 

Onda, Anthony Davis pravi glupost. Faulira Mikea Conleya na trici i on pogađa sva tri slobodna bacanja, te se ide u produžetak. Ovdje Lakersi ipak pokazuju svoje iskustvo te na kraju nose pobjedu rezultatom 108-102

Najbolji igrač na terenu bio je LeBron James s 30 poena, deset skokova i šest asistencija, a podršku je imao u Davisu s 24 poena i 15 skokova, te Schroderu koji je s klupe postigao 21 poen.

U Timberwolvesima je Karl-Anthony Towns postigao 24 poena uz 11 skokova, a vrijedi spomenuti i loš meč Anthonyja Edwardsa, koji je imao samo devet poena. 

Hawksi su svojom pobjedom zakazali seriju s Boston Celticsima, dok Lakerse čekaju Memphis Grizzliesi. Heat i Timberwolvesi će imati još jednu priliku za playoff, mečevima protiv pobjednika uz duela Chicago Bulls-Toronto Raptors, odnosno New Orleans Pelicans-Oklahoma City Thunder. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije