NBA: Mavericksima nedovoljan fantastični Luka Dončić, Pelicansi pobijedili Clipperse

0
Radiosarajevo.ba
NBA: Mavericksima nedovoljan fantastični Luka Dončić, Pelicansi pobijedili Clipperse
Foto: EPA - EFE / Luka Dončić

U NBA noći iza nas odigrane su dvije utakmice, gdje je Miami Heat porazio Dallas Maverickse, te su New Orleans Pelicansi pobijedili Los Angeles Clipperse. 

U Miamiju, domaći Heat je pobijedio Maverickse, 129-122. Najbolji u redovima tima s Floride bio je Jimmy Butler, koji je imao 35 poena, 12 asistencija i tri skoka. Solidnu podršku imao je u Codyju Zelleru (20 poena), Max Strusu (18 poena) te Kevinu Loveu (18 poena s klupe). 

S druge strane, u Mavericksima je opet odličan bio Luka Dončić. On je ubacio 42 poena uz deset skokova i osam asistencija. Njemu je najveća podrška bio Tim Hardaway s 31 poenom, te Kyrie Irving s 23 poena.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Ipak, Mavsi su izgubili, i sada se nalaze van play-in turnira i u opasnosti su od propuštanja doigravanja u potpunosti. Miami Heat je jednu pobjedu udaljen od šestog mjesta, koje vodi direktno u playoff, te ih čeka borben kraj regularne sezone. 

U drugoj utakmici večeri, Pelicansi su savladali Clipperse u New Orleansu, a rezultat je bio 122-114. Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Brandon Ingram s 36 poena i osam asistencija. Treba spomenuti i da je ostatak prve petorke Pelicansa imao dvocifreni učinak. 

Clipperse je prevodio Kawhi Leonard s 40 poena i osam skokova. Podršku je imao u Russellu Westbrooku, koji je imao 24 poena i devet asistencija, te Ivici Zupcu koji je imao 15 poena i šest skokova. 

Ovom pobjedom, Pelicansi su se približili samo na jednu pobjedu od šestog mjesta na Zapadu. Upravo Clippersi su ispred njih, i s obzirom na to koja je razlika između ove dvije ekipe, očekuje nas izrazito zanimljiv kraj regularog dijela NBA sezone

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije