NBA liga: LeBron James doživio najteži poraz u dugogodišnjoj karijeri

0
Fena
NBA liga: LeBron James doživio najteži poraz u dugogodišnjoj karijeri
Foto: Fena / Zanimljive utakmice

Kamerunski košarkaš Joel Embiid postigao je svoj šesti triple-double (30 poena, 11 skokova, 11 asistencija) u sjevernoameričkoj NBA ligi i odveo Philadelphia 76ers do visoke pobjede od 138:94 protiv Los Angeles Lakersa.

Četverostruki MVP lige LeBron James bio je najbolji strijelac kalifornijske ekipe sa 18 poena, ali je ipak doživio najteži poraz u dugogodišnjoj karijeri.

Prošlogodišnji najkorisniji igrač (MVP) lige Embiid ostvario je prvi triple-double ove sezone već nakon tri četvrtine, dok su Sixersi pogodili čak 22 trice, jednu manje od rekorda kluba.

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Tyrese Maxey bio je najbolji strijelac utakmice sa 31 poenom i osam asistencija. S druge strane, James nikada nije doživio poraz od 44 poena unazad od svog prvog nastupa u ligi 2003. godine. U sjeni teškog poraza ostala je činjenica da je James postao košarkaš s najviše odigranih minuta u historiji NBA prvenstva, zamijenivši na toj listi bivšeg igrača LA Lakersa, Kareema Abdul-Jabbara.

Anthony Davis je za goste iz Los Angelesa dodao 17 poena i 11 skokova.

Philadelphia je s 12. pobjedom, uz pet poraza, napredovala na drugo mjesto u istočnoj konferenciji, dok su Lakersi (10-8) skliznuli na osmo mjesto na zapadu.

Aktuleni prvaci Denver Nuggetsi u gostima su savladali Los Angeles Clipperse sa 113:104. Denveru je to pošlo za rukom bez prve zvijezde tima Nikole Jokića, koji je propustio svoju drugu uzastopnu utakmicu.

Odgovornost su preuzeli bivši igrači Clippersa Reggie Jackson i DeAndre Jorda. Jackson je nekadašnjem klubu ubacio 35 poena uz 13 asistencija, a Jordan 21 poen uz 13 skokova.

U susretu najslabijih ekipa NBA lige u Detroitu, Kyle Kuzma iz Washingtona postigao je 32 poena, skupio 12 skokova i dodao osam asistencija te s rezultatom 126:107 odveo gostujuće Wizardse do pobjede nad Pistonsima.

U Indiani je zablistao Jerami Grant s 34 poena, Malcolm Brogdon je dodao 24 za pobjedu Portland Trail Blazersa od 114:110 nad Pacersima, dok je centar Deandre Ayton dodao 22 poena i 13 skokova. Prvi strijelac gostiju bio je Tyrese Haliburton s 34 poena.

Rezultati:

Detroit Pistons - Washington Wizards 107:126
Indiana Pacers - Portland Trail Blazers 110:114
Philadelphia 76ers - Los Angeles Lakers 138:94
Utah Jazz - New Orleans Pelicans 114:112
LA Clippers - Denver Nuggets 104:113

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije