NBA: Clippersi u derbiju Los Angelesa savladali Lakerse

0
Fena
NBA: Clippersi u derbiju Los Angelesa savladali Lakerse
Foto: EPA / Ilustracija

Košarkaši Los Angeles Lakersa i Philadelphia 76-ersa upisali su sinoć druge ovesezonske poraze u isto toliko odigranih mečeva.

Lakersi su u gradskom derbiju izgubili od Clippersa sa 103:97, dok je Philadelphia na svom terenu izgubila od Milwaukee Bucksa s 90:88.

Clippersima i Bucksima bila je to prva ovosezonska utakmica i pobjeda.

Kako je talentovani Sarajlija završio u europskom velikanu: "Do jučer sam ih gledao na TV-u..."

Kako je talentovani Sarajlija završio u europskom velikanu: "Do jučer sam ih gledao na TV-u..."

NBA: Phoenix Sunsi nakon preokreta savladali Dallas Maverickse

NBA: Phoenix Sunsi nakon preokreta savladali Dallas Maverickse

Clippersi su u Los Angelesu savladali Lakerse zahvaljujući odličnoj timskoj igri. Šest igrača pobjedničkog tima imalo je dvocifreni učinak, a istaknuli su se Paul George i John Wall s po 15 poena, dok je Ivica Zubac ubacio 14 poena uz 17 skokova.

Lonnie Walker IV bio je sa 26 poena najbolji strijelac Lakersa. Anthony Davis je dodao poen manje, a LeBron James je ubacio 20 poena uz deset skokova i šest asistencija. Međutim, ovaj trojac nije imao dovoljnu pomoć saigrača. Posebno je podbacio Russell Westbrook, koji je meč završio s dva poena.

U derbiju istočne konferencije pobjedu su odnijeli Bucksi. Pobjedu gostujućem timu donio je Wesley Matthews, koji je 24 sekunde prije kraja meča pogodio trojku za 89:88. Philadelphia je nakon toga imala dva šuta za pobjedu, ali oba su promašili.

Drugi šut za pobjedu promašio je najbolji pojedinac 76-ersa James Harden, koji je na kraj bio najbolji pojedinac meča s 31 poena, osam skokova i devet asistencija.

Giannis Antetokounmpo je u dresu Bucksa postigao 21 poen, 13 skokova i osam asistencija.

Rezultati:

Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 88:90

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 97:103

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije