Nakon pobjede Neno Marković je ušao u svlačionicu, a onda je nastala ludnica

0
Radiosarajevo.ba
Nakon pobjede Neno Marković je ušao u svlačionicu, a onda je nastala ludnica
PrtScr / Svlačionica Gaziantepa

Danas je Gaziantep, kojeg sa klupe predvodi legendarni bh. košarkaš Nenad Marković, pobijedio trenutno najbolju euroligašku ekipu Fenerbahce nakon produžetka rezultatom 102:97.

Fenerbahce je zabilježio osam uzastopnih pobjeda u Euroligi i sigurno su trenutno najbolja ekipa u najelitnijem klupskom takmičenju, no u domaćem prvenstvu su poraženi od Gaziantepa koga sa klupe predvodi legenda bh. košarke.

Gaziantep je imao 15 poena prednosti poslije prvih 20 minuta, bilo je 52:37, ali je Fener uspio da se vrati i utakmicu odvede u produžetak gdje im nije bilo spasa, Penal.ba.

Simpson je vodio Gaziantep do pobjede sa 22 poena i tri skoka dok je Hayes dodao 20 uz šest asistencija i tri skoka. Kelly je postigao 17 poena uz sedam skokova i tri asistencije, a Jaiteh je susret završio sa 15 poena, 12 skokova i šest asistencija. Ulusoy je dodao 14 poena, a još je dvocifren bio Ogut sa 12 poena, šest asistencija i tri skoka.

Kod Fenera Muhammed je bio najbolji sa 22 poena, četiri skoka i dvije asistencije dok je Mahmutoglu dodao 16. Pierre je susret završio sa 13 poena, četiri skoka i tri asistencije, a još je dvocifren bio Gudurić sa deset poena.

Nenad Marković je nakon utakmice na svom Twitter profilu objavio video slavlja iz svlačionice nakon ove historijske pobjede, a na snimku se vidi Marković kada ulazi u svlačionicu, da bi ubrzo igrači počeli slaviti kako to samo sportisti znaju. Pogledajte ispod kako je to sve izgledalo:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije