Najveći trade ljeta: Irving u Celticsima, Thomas u Cavsima

Radiosarajevo.ba
Najveći trade ljeta: Irving u Celticsima, Thomas u Cavsima
Najveći trade ovog ljeta u NBA ligi je konačno završen. Službeno je potvrđeno da će Kyrie Irving naredne sezone nositi dres najtrofejnijeg NBA kluba, Boston Celticsa.

Celticsi su u Cleveland za jednog od najboljih košarkaša današnjice poslali Isaiaha Thomasa, Jaeja Crowdera, Antu Žižića i prvi izbor narednog drafta.

Ova razmjena šokirala je NBA svijet, ali se očekivalo da će Irving napustiti redove Cavaliersa. Irving je još prošlog mjeseca zatražio trade, a sasvim je izvjesno da će naradne sezone klub napustiti i LeBron James.

Predsjednik košarkaških operacija u Boston Celticsima Danny Ainge, istaknuo je da je ovo bio izuzetno težak trenutak za njega i Celticse.

"Jako, jako težak dan. Bilo je jako teško obavijestiti Thomasa o tradeu. On je od dolaska u klub bio jako važan za nas. U isto vrijeme bilo je i uzbudljivo jer smo dobili jednog od najboljih igrača u ligi", rekao je Ainge.

Od Irvinga se na svom Twitter profilu oprostio i najbolji košarkaš današnjice LeBron James.

"Ništa osim poštovanja za tebe. Kakve smo samo tri godine imali. Nevjerovatno si talentovan", napisao je James na Twitteru.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije