Najveće pojačanje u historiji BiH: Bivši NBA prvak potpisao za Igokeu

Radiosarajevo.ba
Najveće pojačanje u historiji BiH: Bivši NBA prvak potpisao za Igokeu
Dorell Wright, američki košarkaš koji je 2006. godine postao prvak NBA lige s Miami Heatom, novi je košarkaš bh. prvaka Igokee, potvrdio je u utorak Igor Dodik, generalni menadžer tima iz Aleksandrovca.

Detalji ugovora, o tome koliko će Wright biti plaćen te koliko će se zadržati u klubu nisu objavljeni, a iskusno krilo vjerovatno je najveće pojačanje koje je ikada stiglo u neki klub iz BiH, pišu Nezavisne novine.

Wright je, inače, nastupao za Miami šest godina, u periodu od 2004. do 2010. godine, a u najkvalitetnijoj ligi svijeta igrao je i za Golden State, Philadelphiju i Portland. 

Najbolje partije prikazivao je u sezoni 2010/11., kada je u dresu aktuelnih prvaka NBA lige bilježio 16.4 poena, 5.3 skokova i tri asistencije po utakmici.

O njegovom iskustvu govori i činjenica da je tokom karijere igrao s igračima kao što je Dwyane Wade, Shaquile O'Neal i Stephen Curry.

U Igokeu je stigao nakon što je prethodne sezone bio bez kluba, dok je sezonu ranije nastupao za klubove u Kini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije