Najkontroverzniji selektor Zmajeva sjeda na klupu Hrvatske

2
Radiosarajevo.ba
Najkontroverzniji selektor Zmajeva sjeda na klupu Hrvatske
Radiosarajevo.ba / Damir Mulaomerović

Nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović trebao bi najkasnije do utorka postati i zvanično novi selektor hrvatske reprezentacije.

Epilog je to razgovora koje su posljednjih dana obavili čelnici Košarkaškog saveza Hrvatske s Mulaomerovićem, ali i s klubom u kojemu treneru teče trogodišnji ugovor, Cedevitom Junior.

Do utorka bi HKS i zvanično, očekuje se, trebao potvrditi 48-godišnjeg Mulaomerovića, bivšeg reprezentativca ove države, kao novog selektora, piše Jutarnji.

Benjamina Karić ugostila vojnike EUFOR-a: Evo iz kojih zemalja su pristigli

Benjamina Karić ugostila vojnike EUFOR-a: Evo iz kojih zemalja su pristigli

Hrvatsku posljednjih dana februara čekaju dva presudna meča za očuvanje nada za plasman na SP, dva ogleda sa Švedskom.

Podsjetimo, Mulaomerović je selektor košarkaške reprezentacije BiH, zemlje u kojoj je rođen, bio svega nekoliko mjeseci.

Ekipa sačinjena od velikih zvijezda kao što su Jusuf Nurkić, Mirza Teletović i Džanan Musa zaustavljena je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a u pretposljednjem meču došlo je do fizičkog obračuna između Teletovića i Muse, pa kasnije do verbalnog između Mulaomerovića i Teletovića.

Njihov 'verbalni' rat trajao je nekoliko dana, a tadašnji selektor nije želio povesti Teletovića na posljednji meč - gostovanje Švedskoj.

Zbog neuspješnih kvalifikacija Mulaomerović je otišao s klupe naše reprezentacije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije