Na dan kada je osvojeno zlato Europe: Kadeti večeras igraju protiv Islanda

Radiosarajevo.ba
Na dan kada je osvojeno zlato Europe: Kadeti večeras igraju protiv Islanda
Foto: Basket.ba / Poželimo sreću našim Zmajevima

Mušku U16 reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras u 18.45 sati očekuje utakmica četvrtfinala protiv drugoplasirane ekipe iz C grupe, selekcije Islanda. Pobjeda u ovom susretu  naše kadete bi odvela na korak do ostvarenja cilja - plasmana u A diviziju naredne godine.

Ovaj meč bit će odigran u dvorani Sabit Hadžić na Ilidži, a publika se poziva da svojim dolaskom i navijanjem podrži bh. reprezentativce. 

Podsjetimo, na današnji dan, 16. augusta 2015. kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je finalu Eurobasketa titulu evropskog prvaka, nakon što su pobijedili domaću selekciju rezultatom 85:83.

europski_prvaci_kadeti.jpg - undefined

Najbolji u redovima Bosne i Hercegovine bio je ponovo Džanan Musa, postigavši 33 poena te zabilježivši osam skokova i sedam asistencija. U stopu ga je pratio Sani Čampara sa 23 poena, pet skokova i dvije asistencije.

Musa, koji je danas NBA igrač, proglašen je najkorisnijim igračem (MVP) Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina u Litvaniji.

Osim njega, u najbolju petorku prvenstva je uvršten još jedan igrač bh. reprezentacije, Njegoš Sikiraš.

Pred dvoranom prepunom domaćih navijača izabranici selektora Josipa Pandže vodili su cijelu utakmicu protiv favorizirane Litvanije i na kraju se pobjedom upisali zlatnim slovima u historiju bosanskohercegovačke košarke.

Poželimo sreću i u večerašnjem meču mladim Zmajevima!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije