Mirza Teletović ostvario rekord Eurolige

Radiosarajevo.ba
Mirza Teletović ostvario rekord Eurolige

Košarkaši Caja Laborala su u Kaunasu u devetom kolu A-grupe Eurolige poslije produžetka pobijedili Žalgiris sa 95:89 i tako zabilježili četvrti trijumf, prenose agencije.

Najzaslužniji za pobjedu španske ekipe je naš reprezentativac Mirza Teletović, koji je finišu produžetka pogodio trojku s više od osam metara za vodstvo od 93:88. Teletović je, inače, utakmicu završio kao najefikasniji igrač sa 32 poena (devet trojki), a samo u prvom poluvremenu ubacio je 26. San Emeterio i Barać postigli su po 21 poen.

Mirza Teletović je u jučerašnjoj utakmici izjednačio rekord košarkaške Eurolige u postignutim trojkama. Izjednačio rekord od devet trojki u jednom meču, a sa sedam trojki u prvom poluvremenu je apsolutni rekorder.

Teletović se odavno nametnu kao jedan od tri najbolja šutera za tri poena. U prošloj sezoni bio je prvi na listi sa 58 trojki, a i ove sezone je vodeći.

Po devet trojki u jednoj utakmici u Euroligi, pored Teletovića postigli su Saulius Stombergas (2001. godine) i Thomas Kelati (2008.).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije