... / Mirza Teletović: Nije siguran u povratak Đedovića, zabrinut za našu košarku

05. 01. 2021. u 13:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Iza Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine je jako uspješna godina, pošto su u 2020. obje seniorske reprezentacije – i muška i ženska, osigurale plasman na Europsko prvenstvo.

Predsjednik Saveza Mirza Teletović je u intervjuu za Sport Klub istakao kako svi u krovnoj kući bh. košarke imaju razlog da budu ponosni na urađeno, a prenosi scsport.ba.

“Sa sportske strane 2020. bila je stvarno nepredvidiva, pandemija koronavirusa sve nas je zatekla i promijenila žiivote. Mi kao savez smo funkcionisali po preporukama Kriznog štaba, poštovali protokole, snalazili se… Nije bilo lako, ali prezadovoljni smo jer su obje seniorske selekcije obezbedile plasman na Europsko prvenstvo. Stvarno imamo razlog da budemo ponosni na urađeno”, ističe Teletović za Sport Klub i nastavlja:

"Prije nego što sam došao na mjesto predsjednika, 13 godina proveo sam kao igrač u tom sistemu i bio sam poznavalac situacije. Znao sam da neće da bude lako, ali imam veliku sreću da radim sa ljudima sa kojima sam želio da radim. To su ljudi iz košarke koji žele da naš sport napreduje i ponovo dođe na nivo na kome zaslužuje da bude. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim generalnom sekretaru Ameru Čolanu, Raziji Mujanović, Samiru Avdiću i ostalima koji su bili tu da pomognu kancelariji i reprezentaciji da se postignu dobri rezultati. Funkcija predsjednika Košarkaškog saveza BiH je nešto što sam želio i volio i mislim da sam dovoljno naučio da mogu da pomognem da postignemo dobre rezultate", dodao je Teletović.

Ostatak intervjua možete pročitati na ovom LINKU.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA