Zvijezda dolazi: Mirza Teletović na čelu Košarkaškog saveza BiH

A. S.
Zvijezda dolazi: Mirza Teletović na čelu Košarkaškog saveza BiH
Arhiv / Mirza Teletović dolazi na čelo Košarkaškog saveza BiH

Mirza Teletović će biti novi predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Bivša NBA zvijezda Brooklyn Netsa, Phoenix Sunsa i Milwakuee Bucksa će u Upravni odbor KSBiH doći umjesto mene, a s obzirom na to da sam ja trebao biti novi predsjednik, na moju nesuđenu poziciju će doći Teletović.

To je za Radiosarajevo.ba potvrdio Sejo Bukva, dosadašnji član Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, čija je ostavka prihvaćena. 

Podsjetimo, Upravni odbor Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo je na sjednici početkom sedmice za svog novog predstavnika imenovao Mirzu Teletovića, umjesto Seje Bukve, koji je podnio ostavku, u Upravni odbor KSBiH delegirao upravo dugogodišnjeg kapitena Zmajeva i nekadašnjeg NBA igrača.

Formalno imenovanje Teletovića u Upravni odbor KSBiH očekuje se krajem oktobra. Bukva nam je potvrdio da će to biti 29. oktobra. 

"Skupština Upravnog odbora KSBiH je zakazana za 29. oktobar. S obzirom na to da je vrijeme rotacije na mjestu predsjednika, moje mjesto će zauzeti Teletović. Njega su imenovali u KS Kantona Sarajevo i želim mu mnogo sreće. On je moj prijatelj i pravi izbor za predsjednika KSBiH", dodao je Bukva za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, u Upravnom odboru KSBiH je devet članova, po tri iz reda svakog naroda. Svaki narod od trojice članova koji su u Upravnom odboru imenuje jednog kandidata za predsjednika. Od trojice koji su u vrhu, jedan član UO KSBiH je predsjednik, dok su preostala dva potpredsjednici. I oni se rotiraju na mjestu predsjednika svakih šest mjeseci. 

"Dvije i po godina sam bio u KSBiH. Iskreno, Savez je neorganizovan, ostali smo i bez generalnog sekretara i sve je bilo palo na moja leđa. Malo sam se umorio, a imam i previše obaveza, što privatnih, što političkih. Zato sam donio odluku da podnesem ostavku. Inače, ja sam i ranije dva puta podnosio ostavku, ova je moja zvanična i povratka, barem za sada, više nema", dodao je Bukva. 

Sejo Bukva - undefined

FOTO: Fena: Sejo Bukva

On nam je otkrio čime će se u budućnosti baviti. Naravno, iz košarke neće otići. 

"Moram priznati da sam svoj Košarkaški klub Koš ostavio sa strane. Lijepo mi je s djecom. Uostalom, i politika stvaranja igrača me zanima. Posljednjih godina sam imao veliki broj obaveza koje nisam mogao ispunjavati. Zanemarivao sam i porodicu i moje private obaveze. Sada će imati daleko više vremena za moj KK Koš", naglasio je Bukva.

Poznato je da je upravo Bukva na košarkašku scenu izbacio Džanana Musu, koji je nedavno stavio potpis na ugovor sa bivšim klubom Mirze Teletovića, Brooklyn Netsima. 

"Musa je pokazao jedan put kako treba ići prema velikim ciljevima. U moj klubu imam još dva, tri momka koji bi mogli biti vrhunski igrači. To me i povuklo da se ponovo posvetim pronalasku igrača sličnih Džanana Musi", podvukao je za naš portal, Sejo Bukva, nekadašnji vrhunski košarkaš, a danas uspješni sportski radnik i lovac na talente. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije