Mirza Sarajlija tri godine u Bosni

Radiosarajevo.ba
Mirza Sarajlija tri godine u Bosni

FOTO: zurnal24.si

Posljednje pojačanje pred početak sezone za KK Bosna ASA BHT je Mirza Sarajlija, osamnaestogodišnji playmaker iz Slovenije.

Sarajlija je u prošloj sezoni nastupao za Union Olimpiju gdje je i počeo svoju košarkašku karijeru, a već u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni pokazao je zavidno košarkaško znanje i nametnuo se kao standardni igrač slovenskog prvaka i u jadranskoj i u Euroligi.

Mirza Sarajlija (185, 91) u svojoj debitantskoj sezoni u Union Olimpiji postizao je 6,5 poena po susretu u Eurligi i 4,2 u NLB ligi. Sa KK Bosnom potpisao je trogodišnji ugovor, pa se očekuje da u bodro dresu zablista u svom punom sjaju.

"Ovo je jedini ispravan put. Nastojimo praviti tim na duge staze, dovoditi talente od kojih će klub profitirati igrački, a zatim i finansijski. Sarajlija se uklapa u strategiju, na kojoj ćemo, bez obzira na prilično tešku situaciju, istrajati", rekao je za Dnevni avaz Admir Bukva, direktor KK Bosna.

Turnir Mirza Delibašić

Bosna će od 27. do 29. septembra biti domaćin 5. memorijalnog turnira "Mirza Delibašić". Na turniru su učestvovanje potvrdili turski Fenerbahče Ulker, grčki Panionios i Cibona iz Hrvatske.

Najnoviji igrač u rosteru Studenata, Mirza Sarajlija neće nastupiti na turniru Mirza Delibašić, ali će bii registorvan za nastupe u Jadranskoj ligi već od prvog kola.

Raspored utakmica:
Nedjelja, 27.09.09. Ponedjeljak, 28.09.09. Utorak, 29.09.09
18:00 Cibona – Panionios
20:15 Bosna – Fener
17:45 Panionios – Fener
20:00 Bosna – Cibona
17:00 Cibona – Fener
19.15 Bosna – Panionios

Sljedeću sezonu Bosna igra u Zetri

Bukva je izuzetno zadovoljan ambijentom u Olimpijskoj dvorani Zetra, u kojoj će Bosna nastupati u novoj sezoni. Tribine su, prema željama čelnih ljudi Bosne mnogo bliže terenu, a kapacitet dvorane je 4.000 mjesta uz mogućnost proširenja.

Bukva je dodao da je u klub stigao veliki broj rezervacija za godišnje ulaznice, koje će krajem iduće sedmice biti puštene u prodaju.

kkbosna.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije