Mirza Begić kao Sabonis

Radiosarajevo.ba
Mirza Begić kao Sabonis

Mirza Begić, 25-godišnji centar iz Bijeljine, visok čak 220 centimetara prešao je u Real Madrid. Begić je prošao mlađe kategorije tuzlanske Slobode, stigao i do prvog tima, ali je 2002. otišao u Sloveniju (Union Olimpija), čiji je danas reprezentativac, piše Dnevni avaz.

"Otišao sam zbog slabih uvjeta koje sam imao za razvoj. Zbog nestručnog rada pojedinaca, zadobio sam povredu pa je operacija bila prva stvar koju sam morao uraditi nakon što sam otišao iz Slobode u Sloveniju. Prije toga bio sam u juniorskoj reprezentaciji BiH, koju je vodio Senad Muminović. Nažalost, nisam ušao među prvih 12", kaže Begić za Dnevni avaz.

Prilikom promocije Begić je insistirao da ga u Madridu predstave kao Bosanca.

"Naravno da jesam, srce će me uvijek vući prema mojoj domovini. Svako bi htio igrati za državu u kojoj se rodio. Ipak, najviše žalim za tim što ni do danas nisu poboljšani uvjeti za talente", ističe bivši košarkaš Žalgirisa, koji ima ambiciju da postane vlasnik Slobode.

"Tačno je. Ako to bude moguće, želim da jednog dana kupim Slobodu kao što je Arvidas Sabonis postao vlasnik Žalgirisa", riječi su Begića koji je o nastupu za Sloveniju rekao:

"Ne mogu zaboraviti koliko su mi Slovenci pomogli kada sam bio niko i ništa. Pošteno je da im se na neki način odužim, a to je igranje za reprezentaciju", kaže u razgovoru za Dnevni avaz Begić.

Begić je sa španskim klubom potpisao ugovor do kraja sezone 2012/2013. Za njega je Real isplatio 600.000 eura obeštećenja Žalgirisu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije