Miloš Teodosić: Bogdane za mene si ti MVP, za mene ste vi šampioni

Radiosarajevo.ba
Miloš Teodosić: Bogdane za mene si ti MVP, za mene ste vi šampioni
Košarkaška reprezentacija Srbije u finalu Eurobasketa poražena je od reprezentacije Slovenije rezultatom 93:85

I pored poraza od Slovenije u finalu košarkaška javnost u toj zemlji čestitala je izabranicima Saše Đorđevića na odličnom rezultatu. Srbija je samim plasmanom u finale ostvarila veliki rezultat, posebno ako znamo da su bili bez Teodosića, Jokića, Bjelice, Raduljice, Kalinića, Nedovića, Simonovića...

Upravo je kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić nakon finala na svom Twitter profilu poručio Bogdanu Bogdanoviću: "Za mene si ti MVP, za mene ste vi šampioni".

Bogdanović je izabran u najbolju petorku prvenstva, a pored njega tu su mjesto našli i Goran Dragić, Luka Dončić, Aleksej Šved i Pau Gasol.

"Ponosni smo na medalju. Prvo bih morao da se zahvalim navijačima, koji su došli da nas bodre. Čestitao bih Slovencima na izvanrednom turniru, stvarno su sve mečeve odigrali muški, a naročito finale. Čestitao bih i saigračima, ovo je izuzetan uspeh za nas. Imajući u vidu sve probleme sa zdravljem, mislim da smo dali maksimum. Trentuno je ovo najbolje od nas, ali sam siguran da ćemo u budućnosti doći u poziciju da osvojimo zlato", rekao je nakon utakmice Bogdan Bogdanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije