Miami otvara sezonu u Bostonu

Radiosarajevo.ba
Miami otvara sezonu u Bostonu
Wade, Bosh i LeBron na predstavljanju (Foto: Reuters)


Otvaranje nove NBA sezone, 26. oktobra donosi susret dva (od tri) najinteresantnija tima najjače svjetske košarkaške lige. Dwyane Wade, LeBron James i Chris Bosh gostovat će u Bostonu kod aktualnih prvaka istoka i prošlogodišnjih NBA finalista.

Paul Pierce, Kevin Garnett, Ray Allen, Rajon Rondo (i možda Shaquille O'Neal) sigurno već jedva čekaju da se suprotstave samoprozvanom najboljem trojcu NBA lige svih vremena.

Vezano: Čas istorije za zvijezde Miamija

Prvog dana takmičenja sastat će se još branitelji naslova LA Lakersi koji dočekuju Houston Rocketse u čijim redovima bi trebao biti oporavljeni Yao Ming.

LeBron u decembru kod 'kuće'

Cijeli NBA raspored bit će poznat sljedeće sedmice, a za sada se samo pretpostavlja da će LeBron s Heatom gostovati u Clevelandu negdje u decembru. Zna se samo raspored utakmica koje će prenositi nacionalne TV postaje i to u udarnim terminima prve polovice sezone.

Tako će Heat tri dana nakon Bostona ugostiti svoje nove velike rivale s Floride Orlando Magic, a poslastica svih poslastica odigrat će se na sam Božić kad će Heat gostovati u Los Angelesu kod Lakersa.

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije