Miami kompletirao roster

Radiosarajevo.ba
Miami kompletirao roster

Dovođenjem iskusnog beka Eddia Housea u redove Heata, Miami je postao prva ekipa koja je ispunila svaku poziciju u timu.

Tako će na poziciji razigravača playmakera dijeliti Mario Chalmers, Carlos Arroyo i Kenny Hasbrouck, na dvojci će startati Dwyane Wade, a dva backup igrača biti će spomenuti House, te ipak važniji Mike Miller. Miller će zasigurno dobiti priliku i mijenjati LeBrona Jamesa na poziciji niskog krila s obzirom da je Miami upravo na toj poziciji najtanji. Tu su samo neiskusni Shavlik Randolph, te James Jones.

Prvi krilni centar, naravno, biti će Chris Bosh, a zamjenu će imati u Udonisu Haslemu i veteranu Juwanu Howardu, dok će, očekuje se, prvi centar biti Zydrunas Ilgauskas, a tu su još Joel Anthony, Jamaal Magloire i Dexter Pittman.

Heat na rosteru ima ukupno 16 igrača, dva su ugovora negarantirana (Randolph i Hasbrouck), a s obzirom da u sezonu momčadi moraju ući s najviše 15 igrača, očekuje se kako će netko od spomenute dvojice biti otpušten nakon trening kampa koji starta početkom oktobra.

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije