Miami i Orlando vratili stvari na početak (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Miami i Orlando vratili stvari na početak (VIDEO)

Nakon iznenađujuće loše igre u prvoj utakmici protiv Hawksa i samo 64 ubačenih poena, Heatovci su u utakmici broj dva nadoknadili propušteno. Slavili su u Atlanti (93:108) na krilima Dwyanea Wadea koji je ubacio 33 poena pa tako seriju sele u Miami gdje se igraju sljedeće dvije utakmice s ugodnih 1-1.

Wade je osim uloge vođe na terenu odavno preuzeo i ulogu vođe u svlačionici, a potvrdio je to i u ovom susretu. "On je dao ton ovoj pobjedi", rekao je trener Miamija Erik Spoelstra. "Kada sam došao u svlačionicu prije utakmice, neki od igrača su se šalili i smijali, a on im je rekao da zašute i koncentriraju se na utakmicu."

Iako je vodio svoj tim, Wade do pobjede nije došao sam, već je imao odličnu pomoć u Jermainu O'Nealu koji je dodao 19 poena, te u Daequanu Cooku, koji je ubacio šest trica za 20 poena s klupe. Kod Hawksa je bilo čak šest dvoznamenkastih igrača, no ni to im nije pomoglo da izbjegnu poraz.

http://www.youtube.com/watch?v=D-C6t4hYpjw&feature=player_embedded


Orlando je u prvoj utakmici serije protiv Sixersa propustio iskoristiti vodstvo od +18 krajem treće čevrtine te je dopustio gostima da dođu do pobjede preko Andrea Iguodale koji je ubacio pobjednički šut. Vrlo sličan scenarij je bio na pomolu i u utakmici broj dva, jer je Orlando opet dopustio Sixersima da se vrate u utakmicu nakon +18, no ovoga puta su momci s Floride imali dovoljno snage da u završnici izbore pobjedu rezultatom 96:87.

"Nadam se da se neće opet vratiti u utakmicu", rekao je Dwight Howard nakon što je morao napustiti susret zbog šest osobnih pogrešaka tri minute prije kraja susreta. Centar Orlanda nije odigrao dobro, imao je samo 11 poena uz deset skokova, no zato su njegovi suigrači obavili odličan posao.

Neočekivanu pomoć je Orlando dobio u šuteru Courtneyju Leeju, koji je ubacio najviše, 24 poena, dok su Rashard Lewis i Hedo Turkoglu ubacili svaki po 16. Andre Miller je predvodio Sixerse s 30 poena, dok je Andre Iguodala ubacio 20 od svojih 21 u drugom poluvremenu. Serija kod izjednačenja 1-1 seli u Philadelphiju, gdje se igraju sljedeće dvije utakmice.

Denver Nuggetsi i drugoj utakmici serije protiv Hornetsa uvjerljivo slavili na svom terenu, ovoga puta rezultatom 108:93, pa sada na dvije gostujuće utakmice odlaze s mirnom prednošću 2-0.

Baš kao i u prvom susretu opet je dominirao Chauncey Billups. Iako ovoga puta nije ubacio osam trica, svejedno je bio odličan, pa je pogodio svih 11 pokušaja s linije bacanja za ukupno 31 poen, naviše u svojoj ekipi. Na njega se nadovezao Carmelo Anthony s 22 poena, dok su kod nemoćnih Hornetsa najzapažnije nastupe upisali David West (21p, 10sk) i Chris Paul (14p,13a).

Iako Hornetsi nisu briljirali tokom sezone, te su u doigravanje ušli s tek sedmog mjesta, malo tko je očekivao da će u prve dvije utakmice pokazati ovakvu nemoć. Ipak, mjesta za preokret još ima, no ako Billups bude na razini iz prve dvije utakmice (33.5 poena, 19/19 bacanja), Hornetsi bi vrlo brzo mogli završiti svoj nastup u ovosezonskom doigravanju.

http://www.youtube.com/watch?v=QE2HHrSpcR0&feature=player_embedded


Istočna konferencija:
Orlando Magic – Philadelphia 76ers 96:87 (1-1)
Atlanta Hawks – Miami Heat 93:108 (1-1)

Zapadna konferencija:
Denver Nuggets – New Orleans Hornets 108:93 (2-0)

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije