Martin ubacio 50, Celticsi prestigli Orlando

Radiosarajevo.ba
Martin ubacio 50, Celticsi prestigli Orlando

Charlotte Bobcatsi su nakon pobjede nad prošlogodišnjim finalistima Lakersima dan kasnije na pladnju imali i aktualne prvake Boston Celticse. Ipak, nakon dva produžetka, 2.1 sekundu prije kraja, ukazao se Ray Allen, koji je ostao potpuno sam na trici, što je naravno kaznio ubačajem za konačnih 111:109.

"Zaista nisam očekivao da ću ostati ovako sam na trici", rekao je Allen, koji je na utakmici ubacio pet trica za ukupno 22 poena. Loptu je dobio od Paula Piercea, koji je "po defaultu" u Bostonu zadužen za ovakve šuteve. "Iako je napad prije promašio cijeli obruč, bio je sam na trici, a uostalom imam potpuno povjerenje u njega u ovakvim situacijama."

Celticsi su dvije minute prije kraja regularnog dijela bili u nezavidnoj poziciji jer su nakon ubačaja Raje Bella gubili 93:85. Ipak, do kraja rade seriju 8-0, kojom regularni dio utakmice završava 93:93. Na kraju nakon dva produžetka love pobjedu, kojom su zahvaljujući domaćem porazu od Orlanda protiv Raptorsa, dohvatili drugo mjesto na Istoku. Do slavlja ih je predvodio Pierce koji je dodao 32 poena, a vrlo dobar je bio i Rajon Rondo s 21 poenom i devet asistencija. Gerald Wallace je na drugoj strani ubacio 20 uz 10 skokova, a Boris Diaw je još jednu svestranu utakmicu okrunio sa 17 poena, sedam skokova i osam asistencija.

Phoenix Sunsi su domaćom pobjedom nad Houston Rocketsima (114:109) zadržali nadu za ulaskom u doigravanje. Shaquille O'Neal je s 22 poena i deset skokova pokazao da se unatoč godinama bez prevelkih problema može nositi s Yao Mingom, dok je Steve Nash podsjetio na svoje najbolje dane ubacivši 25 poena uz 17 asistencija.

"Mislim da nikada nisam Stevea vidio ovako napadački agresivnog", rekao je trener Sunsa Alvin Gentry. "Siguran sam da je znao da nam upravo to treba da nastavimo borbu za doigravanje."

Sunsi su unatoč pobjedi i dalje na devetom mjestu, a trenutno se nalaze četiri pobjede iza Dallas Mavericsksa, koji su napravili dobar posao u zadržavanju svoje pozicije pobjedom protiv Miamija 98:96. Dirk Nowitzki i Josh Howard su kombinirano ubacili 50 poena, dok Dwyane Wade (23p, 6a) nije mogao sam ništa promijeniti.

Orlando je pomalo neočekivanim domaćim porazom od Raptorsa (95:99) prepustio Celtcisima drugo mjesto na Istoku. Dwight Howard (30p, 9sk) je obavio svoj posao u reketu, no ni to nije bilo dovoljno da se svladaju raspoloženi Kanađani koje je predvodio Chris Bosh s 24 poena i 12 skokova. Jose Calderon je također bio sjajan s 21 poenom i osam asistencija, a naš Roko Ukić je u pobjedi sudjelovao s po jednim skokom i asistencijom za devet minuta igre.

Lakersi su nakon dva uzastopna poraza uspjeli protiv Milwaukeeja prekinuti negativan niz pobjedom 98:104. Nisu igrači Phila Jacksona briljirali, no na kraju su dobrom igrom u posljednjoj četvrtini uspjeli prelomiti utakmicu na svoju stranu. Kobe Bryant je odlično ušao u utakmicu, a nakon što je u prvom poluvremenu iz igre gađao 7/7, susret je završio na 30 poena.

"Drago mi je da smo vrlo brzo prekinuli ovaj negativan niz", rekao je Bryant, koji je uz 30 poena imao i osam skokova. "Nismo bili impresivni protiv Milwaukeeja, ali smo uspjeli uzeti pobjedu i zbog toga sam zadovoljan."

Detroit Pistonsi su nakon vrlo slabog izdanja poraženi u New Jerseyu, gdje su domaći Netsi slavili 111:94. Richard Hamillton unatoč 29 poena, nije mogao sam odvesti Pistonse do pobjede. Grizzliesi su na domaćem parketu došli do slavlja nad Wizardsima (112:107), dok su Warriorsi do pobjede nad Kingsima došli nakon produžetka (143:141). Kingsima nije pomoglo ni 50 poena Kevina Martina, koji je pogodio 23 od 26 pokušaja s linije bacanja. Na drugoj strani je Monta Ellis ubacio 42 poena. Chris Paul je s 30 poena i 14 asistencija predvodio Hornetse do rutinske pobjede nad Clippersima rezultatom 98:104.

rezultati:
Orlando - Toronto 95:99
Boston - Charlotte 111:109 (dva produžetka)
New Jersey - Detroit 111:98
Memphis - Washington 112:107
Milwaukee - LA Lakers 98:104
Dallas - Miami 98:96
Phoenix - Houston 114:109
Golden State - Sacramento 143:141 (produžetak)
LA Clippers - New Orleans 98:104

kosarka.hr/radiosarajev

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije