Marković: U Bosnu se ne vraćam dok je u klubu sadašnja garnitura

Radiosarajevo.ba
Marković: U Bosnu se ne vraćam dok je u klubu sadašnja garnitura

Igračka legenda reprezentacije Bosne i Hercegovine Nenad Marković po drugi put u tri godine dobio je otkaz na klupi grčkog Panionisa, ali kako kaže to ga nije iznenadilo.

Marković je za Dnevni avaz rekao kako se uskoro vraća u Sarajevo, što je automatski povuklo pitanje da li razmišlja o povratku, na neku funkciju u KK Bosnu, klub u kojem je počeo i završio igračku karijeru.

"Ne vjerujem da, izuzev sadašnjeg sekretara Boška Grubnića, postoji osoba kojoj Bosna više znači nego meni. Bosna je uvijek u mojim planovima, međutim, u klub se ne vraćam dok je tu sadašnja garnitura. Jednom sam se opekao kao trener i ne želim da mi se nešto slično ponovi", rekao je Marković za Avaz i dodao da ni protiv koga nema ništa lično, ali je ogorčen činjenicom da se Studenti, bivši prvaci Evrope, nalaze na rubu propasti.

"Kako je moguće da je dvorana godinama bila puna, da su se oko Bosne okupljali veliki sponzori, a da su, poslije svega, ostali milionski dugovi? Pa zar se doskora nije pričalo o Euroligi, a sada nema novca ni za semafor? Mijenjaju se samo treneri i igrači. Ne vidim da je neko drugi preuzeo odgovornost za katastrofu. Ako ljudi koji sjede u upravi nemaju snage da povedu Bosnu naprijed, neka se povuku, a prije toga, naravno, pokriju dugove. Bosna je ogledalo i obraz Sarajeva. Siguran sam da se može naći grupa koja bi napravila plan za veliku, evropsku Bosnu", rekao je Marković za Dnevni avaz.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije