Marko Rikalo za historiju: Košarkaš Slobode odigrao utakmicu za pamćenje

Fena
Marko Rikalo za historiju: Košarkaš Slobode odigrao utakmicu za pamćenje
Košarkaši Slobode sinoć su u derbiju četvrtog kola prvenstva BiH propisno "isprašili" ekipu Širokog "zaledivši" ih na -21 (94:73).

U raspoloženom sastavu Tuzlaka briljirao je razigravač Marko Rikalo koji je odigrao najbolju utakmicu u dresu tima Velimira Gašića, a moguće i jednu od najboljih u karijeri.

Rikalo je utakmicu odigrao fenomenalno i bez ijednog promašaja. Ukupno je šutirao 10-10, od čega za dva poena 8-8, za tri 2-2, dok je iz slobodnih bacanja imao skor 9-9.

Uz sve, imao je četiri skoka i najviše asistencija na utakmici (7). Valorizacija ubjedljivo najbolja i iznosi čak 40!

"Više od mog ličnog učinka raduje me timska igra. Bilo je puno asistencija i kad igramo jedan za drugog uvijek pobjeđujemo. Moram priznati da sam očekivao pobjedu, jer smo igrali u Mejdanu, ali ne s ovako velikom razlikom", izjavio je Rikalo.

Sloboda je nanizala tri pobjede, a sve su izražene velikom razlikom i Crveno-crni s razlogom su na čelu prvenstvene tablice.

"Moram odati priznanje navijačima koji su nas nosili na ovako važnoj utakmici. Odužili smo im se pobjedom", istaknuo je Rikalo.

Treba reći i to da je Rikalo na parketu proveo 33 minute, ubacio je 31 poen, a pri tome napravio je samo dvije osobne pogreške.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije