Marko Popović se priključuje bh. reprezentaciji

Radiosarajevo.ba
Marko Popović se priključuje bh. reprezentaciji

Nakon što je dobio definitivnu odluku Saše Vasiljevića da se neće priključiti pripremama, izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine odlučio je posegnuti za rezervnim rješenjem.

U ponedjeljak poslije podne Mensur Bajramović uputio je poziv beku novosadske Vojvodine Marku Popoviću, premda taj igrač nije bio ni na širem popisu reprezentacije. Popović, rođeni Sarajlija koji ima srbijansko i bosanskohercegovačko državljanstvo, odlučio je prihvatiti poziv i u Zenicu dolazi u utorak na večer, a već u srijedu trebao bi se priključiti treninzima reprezentacije.

“Vasiljevićevim odustajanjem od dolaska upali smo u tešku situaciju jer smo ostali na samo dva playmakera. Nakon što smo sagledali što možemo učiniti na toj poziciji, odlučili smo pozvati Popovića i on će doći na pripreme”, kazao nam je Bajramović koji se od objavljivanja šireg popisa susreo s brojnim problemima.

Skraćivanje popisa uvjetovali su brojni otkazi i slučajevi poput Preldžićevog kada Fiba nije dopustila njegov nastup za BiH. I s užeg popisa otpala su trojica igrača, Mirza Teletović, Goran Ikonić i Saša Vasiljević, pa je bio prisiljen potegnuti za “očajničkim” mjerama.

Marka Popovića ne treba brkati s istoimenim crnogorskim reprezentativcem koji igra u Budućnosti, a pogotovo ne s hrvatskim reprezentativcem iz Uniksa. Bajramovićev Marko Popović prošlu sezonu odigrao je u Vojvodini, a do tada igrao je uglavnom za manje klubove iz Srbije i Crne Gore.

25-godišnji bek konkurirat će za momčad koja će kroz dodatne kvalifikacije pokušati izboriti jedino mjesto na Eurobasketu.

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije